Skip to main content
  • 14.11.2023.

Rahmanee, jedna od najvećih dnb ikona na ovim prostorima stiže na Drop

Nakon odličnog LADIES TAKEOVER partyja s kojim je započela nova sezona Dropa, u goste stiže jedna od najvećih drum'n'bass ikona na ovim prostorima, ni više ni manje nego legendarnog RAHMANEE

Piše: 


Uz njega, stižu i NOBRU iz Belišća, RICHO iz Pule te PFILA iz Šibenika. A da bi zabava bila kompletna, tu su naravno i residenti FRIS, te DMT i ELA u b2b izdanju.

24.11. DROP w/ Rahmanee, Nobru, Richo, Pfila & DROP residents @ DVA OSAM

Vrijeme: 23:00-05:00

Cijena ulaznice: 
Pretprodaja 7 EUR
Na ulazu 10 EUR (7 EUR za studente)
 
Line-up:
RAHMANEE
NOBRU
RICHO
PFILA
DMT b2b ELA
FRIS

Rahmanee je popularni drum’n’bass umjetnik iz Beograda, aktivan na polju produkcije i DJ-inga s impresivnim repertoarom različitih stilova. Može spojiti liquid, jungle i hard step u jednom DJ setu s prirodnim i logičnim prijelazima iz jednog ritma u drugi. Od svog prvog izdanja za BPM Records 2009. – Idemo Odma – piše i producira vlastite pjesme. Možda je najveća pjesma koju je objavio za BPM "The Stopper". Tu pjesmu puštali su širom svijeta neka od najvećih imena DNB scene poput DJ Markyja, Roni Sizea, Eneija i 1991. 2016. godina bila je velika za Rahmanee. Objavio je dio svoje glazbe za izdavače kao što su Chopstick Dubplate, Born On Road i Sub Slayers, kao i neke remikse. Najnovije i najuspješnije izdanje je GET YOU EP za Born On Road koje je dobilo veliku podršku od imena kao što su: Nicky Blackmarket, Ed Solo, Benny Page, Aries, Freestylers, Dope Ammo i mnogi drugi. U 20 godina karijere Rahmanee je imao više od 800 nastupa u jugoistočnoj Europi i nastupao u gotovo svakom gradu. Sudjelovao je na svim velikim festivalima u regiji kao što su Exit, Seasplash, Outlook i Let It Roll festival.

Nobru je drum'n'bass DJ i producent iz Belišća (HR), dio organizacije Reunited Festivala te ljubitelj soundsystema i glasne muzike. Kao zadrti Reason korisnik od 2012. započinje produkciju hip-hop beatova i drum & bass traka, a nakon stečenih znanja u Udruzi Revolution započinje organizaciju lokalnih jungle / drum & bass partija sa svojim prijateljima. Nedugo zatim postaje član Revolt Dj's kolektiva iz Valpova. Vrtio je na razno raznim festivalima poput Exita, Reuniteda, Membraina, Ferragosta i eventima ekipa poput Vubass, Koturaljke, Loopjunkies, Dirty Beatz, Drop Sensei, Uk Train, Bassovanye… Do sada ima izdanja na Break Koast Recordsu, Modular Carnage i Onyx Recordingsu.

Richo je DJ i producent iz Pule, član Olive Session i Bass Experience kolektiva. Već dugi niz godina djeluje na hrvatskoj bass sceni na relaciji Pula – Zagreb, bilo da se radi o organizaciji bass zabava (Močvara, Masters, Medika, Pločnik, Fort Punta Christo, Kotač) ili kroz nastupe na festivalima i partijima diljem HR. Pokretač je novog pulskog partya zvanog MORE BASS! Richu su najdraži dubstep, grime i dub, a zna ponekad zavrtiti i hip hop. Do sada ste ga kroz godine imali prilike slušati na raznim festivalima kao što su: Seasplash, Outlook, Membrain, BeatPoint, ReUnited, VuBass, Forestation, Escape The City, Zion Boška…

Pfila je mladi DJ iz Šibenika. Relativno nov za pultom, ali već neko vrijeme oko njega. Kolektira raznovrsne valne duljine i izbacuje ih nastojeći doprijeti do publike zvukom koji dugo ili uopće nisu čuli. Tokom ljetnih dana polira vanjske pločice Martinske u organizaciji Membrain-a.

DMT je zagrebački DJ i osnivač DROP kolektiva te organizator prvog D'n'B United-a. Prisutan je na sceni više od dva desetljeća, a krenuo je kao radijski urednik i voditelj hip-hop emisije Ruff Beats Rap Show davne 1999. godine. Prvi party organizirao je prije točno 20 godina, a u posljednja dva desetljeća sudjelovao je u organizaciji mnogih partya i festivala. Neki od njih su Chew the Fat! Croatia i Tuborg Open Fair na kojima su ugostili drum'n'bass velikane kao što su Goldie, Sigma, Friction, TC, DC Breaks i mnoge druge. Nakon nekoliko godina izbivanja sa scene, DMT je početkom 2022. pokrenuo novi program naziva DROP kojem je cilj promocija raznih žanrova bass glazbe (drum'n'bass, dubstep & grime). U 2023. godini se upustio u organizaciju D'n'B United-a, najvećeg okupljanja domaće drum'n'bass scene u povijesti.

Privatno Anđela, a poslovno Ela, DJ-ica je iz Zagreba. Drum and bass sluša od 2005. godine, a DJ-anja se ozbiljno uhvatila prošle godine. Prva ljubav joj je bio liquid funk, ali voli drum and bass u cijelosti bez obzira na tempo. Do sada je nastupala u Zagrebu, Bjelovaru, Sutivancu, Valpovu i Virovitici unutar Stereotip klupskog programa na valovima ICV radija. U studenom 2022. postaje resident DJ-ica na DROP eventima.

Fris je DJ sa zagrebačkom adresom koji je na sceni aktivan posljednjih 6 godina, ali je tek u proteklih godinu dana zapravo stisnuo gas te pokrenuo dosta velike suradnje i samostalne projekte sa širokim spektrom glazbene selekcije. Svoju karijeru za pultom započeo je na Bass Experience programu krajem 2017. godine, a nedugo nakon toga se prebacio u Trap/Drill vode u kojima je do današnjeg dana jako aktivan kao osnivač i organizator Hype Division programa. Kad je drum'n'bass u pitanju, najviše voli puštati mračnije rollere i neuro trake. Početkom 2023. se priključio DROP kolektivu.

sea star desk
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2