Skip to main content
  • Ramon Tapia
  • 30.11.2011.

Ramon Tapia je majstor odličnog groovea

Blacksoul i Pete Dux su nam se pridružili u slušanju posljednjeg izdanja Ramon Tapie.

Naslovna foto

Ramon Tapia

Podrijetlom Čileanac koji trenutno živi u Antwrpenu, Ramon Tapia je u zadnjih godinu dana imao strelovit uspon na sceni. Kako kaže misija mu je natjerati ljude na pokret odvodeći ih na putovanje kroz svoj muzički svijet, a da ih zapravo ne pusti u svoju glavu:)

Nakon odličnog izdanja prošlog mjeseca za legendarni house label Strictly Rhythm vraća se na etiketu Remote Area s plesnim tech house-om i predstavlja Day One EP.

"Nakon nekoliko odličnih izdanja uključujući i remix za DJ Sneaka koji sam izvrtio do iznemoglosti Ramon Tapia strikes again. Day One me užasno podsjeća na početke tech housea i englesku školu, ali začinjeno sa puno masnijim grooveom i odličnom produkcijom. Track se nalazi od prvog dana u mojim setovima. Definitivno pokazatelj da je Ramon majstor odličnog groovea. Must have"– komentirao je Blacksoul.

"Day One je samo pokazatelj onog što Ramon Tapia najbolje radi – energičan i plesan tech house. Masni bassline, kratki ali moćni vocal-samplovi u prvom planu i topli zvuk klavijatura u pozadini odlično leže na flooru. Više puta sam ju isprobao i uvijek pali. Ramon definitivno ima veliki potencijal i netko je koga se treba pazit u narednim godinama.”– poručuje Pete Dux.

Ramon Tapia – Day One [Remote Area] by Ramon Tapia

Svu trojicu, uključujući Sebastiena Legera i domaćeg Creama možete poslušati 03.12. na velikoj proslavi UES-a koja se održava na Zagrebačkom velesajmu. Obratite pozornost u narednim tjednima jer Ramon izdaje album prvijenac za Great Stuff.

brejcha 2
dobar house mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.