Skip to main content
  • 19.11.2019.

RanchaTek gost na 13 mTechno Records Label Nightu u Sarajevu

Marljiva ekipa 'mTechno Records' na čelu sa Wordom koji je nedavno proslavio „16 godina uspješne DJ karijere“ nastavlja sa izdanjima i tematskim večerima „label nights“

Piše: 


Na njima će nastaviti raditi sa umjetnicima sa svog rostera, a jedan od njih je trenutno svjetski hit – jedan od najtalentiranijih producenata techno glazbe u svijetu, Vladimir Rančić alias RanchaTek iz Beograda.

RanchaTek je na mTechno debitirao sa „Belive EP“ u suradnji sa kanadskim producentom Criminish-om, a ove godine dodao je i single „Girl I'll House You“ sa kojim se nalazi u mTechno TOP 10 na beatportu. Ova godina mogla bi se ispostaviti kao prekretnica u njegovoj karijeri, jer njegovu produkciju su potpisale i svjetski poznate izdavačke kuće kao što su: Toolroom, IAMT, Pornographic, Funk'n Deep, Unity, 1605 Music Therapy, a nedavno je potpisao i za etiketu jednog i jedinog Carl Cox-a, Intec Digital.
{youtube}N_UxArB44xI{/youtube}

Također, u ovoj godini je nanizao nastupe od Amsterdama, preko Mannheima, Brna, Graz-a, Beča do festivalskih nastupa na Exit Dance Areni, Green Love Festivalu, Dance Park, Green Air-a i mnogim regionalnim klubovima.
{youtube}dMTEAGzhf2I{/youtube}

23. studenog je gost na „13 mTechno Records Label Nightu“ koji će se održati u sarajevskom klubu Trezor sa početkom od 23:00! Domaća podrška su mu vlasnik etikete, Worda, koji nakon skoro godinu dana pravi svojevrsni „come back“  u svoje rodno Sarajevo, te rezident kluba Trezor, Edib D.

Worda je u 2019 počeo upravo nastupom u Sarajevu, pa je početkom godine održao 12 „label night“ u Tuzli, i upisao svoj prvi nastup na „Mostar Summer Fest-u“, nakon čega je nastupio po 3x na Exit Festivalu u Novom Sadu, a godinu je upotpunio nastupima u Kominu u Hrvatskoj, te Burn Evolution Festivalu sa Rebekom Ark. Kroz taj period Worda je izdao 3 nova izdanja i 2 re-releasea, priveo kraju četvrtu sezonu radijske emisije „mTechno Radio Showcase“ i najavio novu sezonu koja starta sa emitiranjem 21.11., te će uspješnu godinu zaokružiti nastupima 23.11. u klubu Trezor u Sarajevu i 14.12. u klubu Palma u Tuzli.

Ekipa je na do sada održala tematske večeri u Sofiji, Zagrebu, Beogradu, Subotici, Sarajevu, Tuzli, Prijedoru i ugostila imena koja izdaju svoju muziku na mTechno Records,a  tu se izdvajaju: Ilija Djoković, RanchaTek, DRNDY, Konstantinus, Filthy Kid, (Srbija), Sabinaa (Crna Gora), The Minimal Project (Njemačka), Vinyl Mode (UAE),  Leon B. , Pillsman, Alex Halfdifferent, Fabian Jakopetz (Hrvatska), a priliku da prezentuju svoj rad su dobile i domaće snage: Alen Milivojević, Elvis Xhema, Vontech, Drzneday, Okeli, Alexander De Funk, Black Acid, Mekhu (Oliver S),  DJ Dave, G-Tech, Anais, Nesh…

FB Event: Worda pres. RanchaTek (13th mTechno Records Label Night)

Ekipa je ostvarila i uspješnu suradnju sa svjestki poznatim DJ Spartaque koji je kao specijalni gost nastupio na eventima u Sofiji, Zagrebu i Sarajevu.

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk