Skip to main content

Worda slavi 16 godina karijere

Vlasnik izdavačke kuće mTechno Records te urednik i voditelj radijske emisije mTechno Radio Showcase  je proslavio 16 godina na elektroničkoj sceni.

Piše: 

Sarajevski entuzijast Davor Pavelić aka Worda ovim povodom izbacuje novo izdanje sa 3 trake pod nazivom "Meant To Be" EP. Paket sadrži 3 različite vožnje a karakteristike koje ih povezuju su visoke frekvencije kojima odišu Endorfin, Bassamak i Storm Spirit a izlaze na njegovoj etiketi mTechno Records. Promociju ovog izdanja Worda je napravio u Grazu, Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Sarajevu, Tuzli, Bihaću, Mostaru i Kominu, a reakcije plesnog podija su odlične.
 

 

U 16 godina karijere Worda je obišao cijeli regiju a tako upisao i nastupe u svim gradovima u BiH dok se od inozemnih nastupa ističu oni u Sofiji, Grazu, Mannheimu i Zurichu. Nastupa 3 godine za redom na prestižnom Exit Festivalu, a obilježio je zapažene nastupe i na Adriatic Perception, Seadance Festival, Festival 84, Imperium Festival te se može pohvaliti kako je u karijeri pult imao priliku djeliti sa nekim od velikana svjetske scene kao što su: Cristian Varela, Umek, Spartaque, Sam Paganini, Du'Art, Fernanda Martins, Deborah De Luca, Amelie Lens, Nakadia, Axel Karakasis, Marco Baliey, Horacio Cruz, Oxia, D-Unity dok se od domaćih imena ističu: Pero Fullhouse, Marko Nastić, Mladen Tomić, Siniša Tamamović, Insolate, Vladimir Ačić…
 

Worda je i začetnik Chain Reaction Kolektiva iz Sarajeva koji je održao 15 evenata i ugostio mnoga do tada nepoznata imena: Ilija Djoković, TKNO, DRNDY, Alen Milivojević, Vladin, Nikk, Leon B, Alex Halfdifferent, RanchaTek, Fabian Jakopetz, Pillsman te mnoga imena sa BiH scene, a organizirani su i posjetili  Splitu.

Uz Chain Reaction afirmirao je i veliki broj domaćih DJ-a, koji su kroz lančane reakcije došli do ušiju publike u Sarajevu ali i šire. Nastavak ove priče je label mTechno Records i radijska emisija koju vodi i uređuje četvrtkom protekle 4 sezone u programu Radija Otvorene Mreže. Sa mTechno Records je organizirao nekoliko "label night" večeri uz goste i u različitim državama i gradovima, od čega se posebno izdvajaju gostovanja: Spartaque, RanchaTeka, Ilije Djokovića.

Worda je u naponu snage (tek mu je 16) i za očekivati je realizaciju još mnogo ideja i planova, od kojih se posebno ističe rad izdavačke kuće s kojom je od starta imao dobar njuh za talent, pa se i u narednom periodu očekuju dobra izdanja i par iznenađenja u samom artist rosteru.

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2