Skip to main content
  • 1.10.2016.

Rasprodana posljednja Vakum vinilka!

Vakum je mjesto na kojem sve prestaje, staje u tišini (jer te u vakumu nitko ne čuje da vrištiš). Ultimativno je odsustvo materije, a ako nema materije koja se mijenja kako možeš uopće mjeriti vrijeme.

 
No kao što su momci i dame s diplomama fizičara na zidu zaključili, apsolutni vakum je nemoguć, subatomski svijet čestica buja i divlja u bijesnim manifestacijama postojanja. Ono naizgled prazno to uopće nije. Jednom kada sjedne svijest da praznina ne postoji, nikada više nisi isti. 

 
Baš ime ove goleme, "samo naoko" praznine, ono je koje piše i u rodnom listu labela gospode Boruta Cvajnera, Alena Špionjaka i Ivana Ljutića. Vakum Records je tako posvećen isključivo izdanjima na vinilnim kružnicama u limitiranim serijama bez repressa. Priča je eksplodirala kao supernova iz glava troje zaljubljenika koji još uvijek vjeruju u legitimitet konzistentnog nosača zvuka koji prkosi oči u oči eri prepunoj informacijske i digitalne razmjene glazbe.

 
Label je dizajniran kako bi prikazao čitavu lepezu žanrova i pod svoj krov spremio domaće i internacionalne umjetnike. Kao posljednja vakumirana vinilka stigla je, nedavno u potpunosti rasprodana, "Deep In Raves" na kojoj se minimalizam isprepliće s natruhama britanskog garagea i prekrasno proganjajućim techno-electro kombinacijama. Na ploči su se zatekle četiri trake – naslovna traka Nubian Mindza, zatim traka našeg domaćeg Volstera koja te vodi u neprozirnost glazbene izmaglice, "Nebula",  Lucretiova krvavo dobra "Dracula", i James Boothova traka "Jxst Do It".
 
U preši već spava peto izdanje, a do tada ako svoju vinilku nemaš baci uho niže na "Deep In Raves".

 

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk