Skip to main content
  • 5.01.2018.

Rave On – knjiga koja istražuje globalnu popularnost elektroničke glazbe

Knjiga čiji se izlazak u javnost očekuje u drugom tjednu 2018. bavi se elektroničkom glazbom koja je iz potpune anonimnosti postala svjetski fenomen 21. stoljeća.

Piše: 

Iako nije DJ ili producent, ime Matthew Collin poznato je diljem elektroničke glazbe. Isti je 1997. napisao knjigu Altered State čija tema su acid house i rave kultura u Velikoj Britaniji. Za svoju sljedeću žrtvu odabrao je kompletnu elektroničku glazbu koja je od svojih početaka i 'Summer Of Love' u današnje doba pretvorena u globalni mainstream.

Collin je za potrebe ove knjige obišao svijet ne bi li istražio široki spektar žanrova plesne glazbe te kulture istih. Rave On – Global Adventures in Electronic Dance Music ispitat će područja hedonističih lokacija Ibize i Las Vegasa do sve popularnijih Shanghai-a i Dubai-a.

Od najutjecajnijih kultura, onih Berlina i Detroita, knjiga će se dotaknuti i LGBTQ scene u New Yorku, Južne Afrike te ostalih bitnih dijelova razvoja cijele elektroničke glazbe.

Iz multimijunski vrijedne industrije Matthew Collin za sve čitatelje knjige izvlačit će afirmativne poruke ključnih ljudi s kojima se na putovanju susretao oči-u-oči.

Svjetlo dana knjiga Rave On ugledat će 11. siječnja, a sve koji se želite baciti na čitanje iste predbilježite se OVDJE.
 

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk