Skip to main content
  • 21.11.2018.

Rave za Novu godinu u zgradi Ministarstva

Od prvih lokacija bunkera, skladišta, napuštenih urbanih prostora ostavljenih zubu vremena, od podruma, mraka i prostora koji izgledaju onako kako techno zvuči suvremena elektronika uz glazbenu vještinu dobila je još jednu facetu u kojoj se natječe – lokaciju.

Piše: 


Pa tako jednom nezamislivo za nešto što je počelo kao subkulturni pokret iz sjene mladenačke kulture, elektronika je prošla dug put, uspone i padove, osobne tragedije i pobjede kako bi sjela toliko u mainstream da nizozemska prijestolnica novogodišnji rave smješta u zgradu bivšeg Ministarstva socijalnih poslova. Globalna elektronika ima već svoj popis sasvim neobičnih lokaliteta od pećina, preko glečera, pustinja ili čak raketa u nultoj gravitaciji, a haški party sasvim suvereno sjeda na ovu listu pomaknutih.

Nova godina za Nizozemce tako obećaje dostojan ispraćaj ove sasvim neobične 2018. a iza raveanja u ex ministarstvu stoji nizozemski superklub PIP Den Haag. Karte službeno idu u prodaju u srijedu, 21. studenoga, a lineup tek ima biti objavljen, no sudeći po ekipi koja već desetljeće služi kao metronom nizozemske elektronike možeš očekivati nešto sjajno i veliko za ovu jednokratnu hibridizaciju vladinog vlasništva i elektroničara. Baš kao i lineup i vrijeme početka još je obavijeno koprenom tajne ali Nizozozemska je zemlja vrlo liberalnih zakona što se tiče dopuštanja buke i otvorenosti klubova i dopušta partyje kao što je Hetov epski prvi rođendan ove godine ili legendarni 62-satni maraton u amsterdamskom De Schoolu. Pa ako te već neko vrijeme golica da posjetiš Haag nije na odmet razmotriti ostvarenje ovoga sna u poklapanju s jednim od najpoželjnijih europskih elektroničkih novogodišnjih party lokacija.

Što želiš za sebe i ljude koje voliš u novoj rundi oko sunca, što želiš odrezati i ostaviti vjetru da raznese, koje veze ojačati, u čemu želiš postati bolji, što istražiti i koji je put do onoga tebe koji znaš da možeš biti? Sasvim je u redu početi već razmišljati o ovome, malo ponad mjesec dana nije tako dugo vremena za reviziju sebe i svijeta. Za vas koje će put ponijeti u Haag – dobro došli u ministarstvo techna.

soul gravity desktop
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju