Skip to main content
  • alt
  • 15.12.2014.

Reanimacija Pirate Baya

Prije dva mjeseca suosnivač Pirate Baya, u najdramatičnijoj parnici oko piratstva koju je dansko zakonodavstvo ikada vidjelo, osuđen je na 3.5 godine zatvora.

 
Da se podsjetimo ovo je poprilična kazna za gusarenje i državni odvjetnik je tati Pirate Baya, Gottfridu Svartholmu Wargu, želio nakalemiti 6 godina u narančastom odijelu. Njegov suradnik, 21-godišnji danac dobio je 6 mjeseci u čeliji.

alt

 
Iako se skidanje sadržaja, koje ćeš ti dodati u svoju audio i videoteku, na ovaj način smatra ilegalnim i za postojanje stranice se znalo godinama čini se da su 2012. momci potegli u fileove osiguravajućih kuća i policije iako oni tvrde da su tada bili hakirani.
 
Stranica je ugašena, ali Isohunt, još jedno popularno odredište digitalnih pirata, odlučio je izvaditi defibrilator i oživjeti Pirate Bayevu bazu podataka. U bazi možete pronaći sve što je postojalo prije no što je švedska policija zamrznula stranicu a i novi sadržaji su na pomolu.

alt

 
Ekipa Isohunta je možda na ovaj način samo željela odati počast ugašenoj stranici ili je ovo pokušaj hvatanja novootvorene niše na tržištu, kako bi pokupili golemu bazu korisnika koji su voljeli Pirate Bay kao kolektiv, bez potrebe da stvaraju novu zajednicu. Dvije muhe jednim udarcem? Službena objava Isohuntovaca je kako slijedi:  
 
“Kao što vjerojatno znate, voljeni Pirate Bay je zasada ugašen. Nedostajat će nam. Zauvijek ćemo ga pamtiti kao hodočasnika slobode i mogućnosti na mreži. Bio je simbol generacijama korisnika interneta.
 
Njima u čast, osposobili smo tražilicu oldpiratebay.org. Mi, ekipa Isohunta, kopirali smo njihovu bazu kako bismo je spasili za nadolazeće generacije korisnika. Ništa neće biti zaboravljeno”. 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2