Skip to main content
  • 14.01.2016.

Red Bull Music Academy slavi 18. rođendan u Montrealu

Kanada će na mjesec dana postati glazbeno središte svijeta.

Piše: 

Naslovna foto

RB glazbena akademija


Nakon New Yorka, Tokija i Pariza, Red Bull Music Academy je odlučio posjetiti Montreal, gdje će proslaviti svoj 18. rođendan. To je prvi put da će se Akademija vratiti u Kanadu, nakon posjeta Torontu 2007. godine. Inovativni glazbeni stvaraoci, DJ-i, producenti iz cijelog svijeta i ostali poklonici glazbe, imat će priliku sudjelovati u stvaranju glazbe ili jednostavno uživati u novim uratcima i sessionima nekih od glazbenih pionira suvremene scene.

Montreal je izvrstan izbor za događanje ovog tipa, prvenstveno zbog svog izraženog afiniteta prema svim vrstama umjetnosti. Što se tiče glazbene kulture, poznat je po svojoj značajnoj jazz tradiciji, središte je kanadske hip hop scene i ponosi se raznim polifonim zvukovima, od deep housea, disco glazbe i kanadskog techna pa sve do space duba, electro rapa i eksperimentalnog indie rocka.

Neki od najutjecajnijih glazbenika na ovim prostorima svakako su Oscar Peterson, Leonard Cohen, Rufus Wainwright i Arcade Fire. Osim njih, mnogi drugi izvođači svojim su velikim uspješnicama i radom izvan zadanih okvira uspjeli vinuti Kanadu u sam vrh glazbene scene. Red Bull Music Academy ponovno će otvoriti svoja vrata svima koji žive u svijetu glazbe. Prijave počinju 18. siječnja i traju do 7. ožujka. Sve potrebne informacije možeš pronaći na službenoj www.redbullmusicacademy.com stranici.

Prijavi se i postani dio izvrsne glazbe, inspirativnih predavanja i kreativnih radionica te s još 40 sudionika sudjeluj u neograničenom stvaralaštvu globalno poznatog glazbenog fenomena.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2