Skip to main content
  • 13.01.2021.

Regionalni Zoom: AudioStorm

Jedan od regionalnih umjetnika te zasigurno maestra progressive housea dolazi iz Crne Gore, a njegovo ime je Ognjen Vuković, poznatiji kao AudioStorm.

Piše: 


Zadivljen muzikom od malih nogu njegovo područje glazbenog interesa variralo je izdanjima od progressiva, preko techna do chill-out, ambient glazbe, svakom glazbenom stilu pridavao je jednako volje i energije, te je uvijek imao viziju pred kojom nije bilo granica.

Progressive house, glazbeni žanr koji nas očarava svojim hipnotizirajućim melodijama, dubinom zavodljivih tonova zagolica maštu, topi nas energičnim ritmovima, mami nam osmijeh zadovoljstva na lice, a koji na slušanje poziva svakoga, uvodi nas u zasebnu dimenziju. Progressive house sastoji se od puno slojeva raznolikih melodija i zvukova u kojma se iskušavaju mnogi glazbenici.

AudioStorm, prvotno inspiriran goa i psytrance glazbom koja je za njega značila fantastičan spoj istočnih i zapadnih kultura upoznao je progressive zvuk koji ga je odveo u istraživanje glazbe poznatih umjetnika poput Nicka Warrena, Hernana Cattanea, Deep Disha, Silicone Soula, Johna Digweeda te je njegovo zanimanje za progressive house bilo rođeno.

Kako je progressive angažman AudioStorma rastao počeo je samostalno producirati, a uspješna izdanja ugledala su svjetlo dana na poznatim svjetskim labelima kao što su Bonzai, System, Baroque, Movement, Lowbit, Balkan Connection, Sudebat, no najveću podršku ipak su uvijek pružali oduševljeni slušatelji, impresionirani Vukovićevim radom, ocjenjujući njegova izdanja pozitivnim kritikama i nestrpljivo očekujući nove radove.

Njegovu glazbu ujedno pordžavaju i puštaju na svojim nastupima svjetski poznati glazbenici John Digweed, Hernan Cattaneo, Nick Warren, Richie Hawtin, James Zabiela, Marco Carola, Kruder&Dorfmeister i mnogi drugi. Ako još niste poslušajte izdanja iz nedavno završene 2020. godine Sound of inevitability, Gigapixel picture, koje krasi mračnija atmosfera i Delusion.

Najviše je zainteresiran za stvaranje chill-outa, te ambijenta kroz deep i progressive house i radi sjajne remikse hitova. Jedan od snažnih čimbenika su albumi koji pomiču granice suvremennog elektroničkog zvuka i sigurno imaju veliki utjecaj na njegov rad.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk