Skip to main content
  • 8.02.2012.

Retro futurizam na novom albumu Daft Punka

Na njihovu glazbu utjecali su različiti stilovi i godine u glazbi, a sad je došao red na suradnju s gitaristom i producentom Nile Rogersom koji je radio glazbu za Michael Jacksona i David Bowiea.

Piše: 

Naslovna foto

Daft Punk


U tijeku su pregovori oko novog materijala koji francuski duo pod maskama Daft Punk namjerava izdati, nakon posljednjeg studijskog albuma "Human After All" još iz 2005. Neil je uzbuđen zbog suradnje s njihovim kreativnim umovima pa kaže: „Dečki su super. U ponedjeljak dolaze kod mene u stan gdje ćemo razgovarati o novoj zajedničkoj ploči.“
{youtube}pMBY6GJOheE{/youtube}

Nakon "Human After All" Daft Punk je izdao live album "Alive 2007" i uglavnom orkestralni soundtrack za film "Tron: Legacy " koji im je kako kažu bio najveći izazov do sada i dosta toga su naučili radeći ga. Guy-Manuel de Homem-Christo i Tomas Bangalter sretni su jer su imali priliku iz svoje male sobe u kojoj su stvarali svoje prve elektronske taktove dospjeti do stvaranja glazbe koju izvodi orkestar sastavljen od 90 glazbenika i što su kroz godine uspjeli doživjeti vrlo snažne trenutke umjetnosti kao što je bilo snimanje ovog orkestra.

„U prošlosti smo radili na kombiniranju sukobljenih žanrova glazbe poput diska i heavy metala, a sad ćemo to raditi s filmskim rezultatima. U konačnici stoji ideja retro-futurizma.“- zaključio je Tomas.

soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2