Skip to main content
  • 27.01.2020.

Riječki Carnival DJ Session uz techno autoritete iz Škotske

Tradicionalni riječki karnevalski party predvodit će u duhu techna proslavljeni škotski dvojac SLAM.

Piše: 


U subotu, 15. veljače ex port Delta domaćin je Carnival DJ Sessionu gdje će uz najavljene zvijezde za pultom biti i provjerene domaće snage Mark Ash & Lemon, Adoo, Ana Antonova i Marcel. Službeni after party je u Crkvi od 5 ujutro.


Photo: Kierian Patton

Stuart McMillan i Orde Meikle koji se kriju iza SLAM kolektiva već 29 godina su autoritet za techno i glazbene inovacije unutar žanra. Krajem 80-ih bili su zaslužni za bujanje house scene u Glasgowu, što se prelilo na sverastuću techno scenu u Velikoj Britaniji.

Suosnivači Riverside festivala i domaćini legendarnih warehouse partija Maximum Pressure, koji predstavljaju najperspektivnije talente lokalne scene uz neke od renomiranih svjetskih techno imena. Njihova skoro tri desetljeća istraživanja techna odvela su ih na put po svijetu prenoseći njihovu viziju techna, a ostavili su pečat na brojnim plesnim podijima.

Posljednjih nekoliko godina Slam nastavljaju sa inovacijama pa su tako nastala i neka eksperimentala izdanja poput sedmog albuma Athenæum 101 čime pokazuju zašto su i dalje u vrhu glazbene scene. Remiksirali su poznata imena Planetary Assault Systems, Clouds, Dax J, Damon Wild, Richie Hawtin, Truncate itd.

Slam također vode jedan od respektabilnijih tjednih techno podcasta – Slam Radio koji im je donio brojne sljedbenike i Soma etiketu koja broji više od 600 izdanja. Emisija im omogućuje da demonstriraju svoju kreativnu snagu, ali isto tako i pozovu neke od zanimljivih imena vibrantne techno scene, od onih manje poznatih do samih zvijezda.

Na afteru u Crvki puštaju Marina Karamarko, Nemax, Mark Ash & Lemon, Boo Dale & Fryer

sonus 1
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star mobile
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 2