Skip to main content
  • 27.01.2020.

Berlinski klub Griessmuehle izgubio bitku sa moćnim investitorima

Nekoliko stotina posjetitelja protestiralo je u Berlinu prošle srijede protiv zatvaranja kluba Griessmuehle kojem vlasnici zemljišta neće produžiti najam krajem siječnja.

Piše: 


Do 16 sati, velika gužva – mladi raveri, stariji ljudi, mame s dječjim kolicima – okupili su se ispred lokalne gradske vijećnice i mahali zastavama i plakatima s parolama poput "Let Us Dance," "Hard Trance Against Profit" and "ACAB: All Clubs Are Beautiful."

Uz zvukove iz obližnjeg soundsystema svirali su elektronički klasici, tako da nije trebalo puno da publika zapleše. Na maloj pozornici lokalni političari, novinari, aktivisti održali su kratke govore koji su povremeno podizali atmosferu.

"Klupska kultura je kultura," uzvikivao je Falko Liecke, zamjenik gradonačelnika kvarta Neukolln. No, Griessmuehleu se piše kraj jer ni peticija koju je potpisalo više od 44 tisuće fanova, pa ni ovi prosvjedi nisu pomogli. Kako doznaje Resident Advisor osninvač kluba David Ciura najavio je posljednji party 1. veljače uz jedan od najpoznatijih programa Cocktail d'Amore.

O zatvaranju Griessmuehlea i "gentrifikaciji" koja je u posljednjih nekoliko godina pojela brojne noćne klubove zapadne Europe više možete čitati u TEMI DANA, koju objavljujemo u nedjelju 2. veljače. Iz Berlina o tome piše naš kolumnist i suradnik Thian.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk