Skip to main content
  • alt
  • 17.06.2015.

Roisin Murphy zvijezda i režiserka novog spota za Evil Eyes

Luda lutka lascivnih melodija Róisín Murphy neprestano se potvrđuje kao jedna od vrhunskih svjetskih vokalistica i glazbenica koja u poptunosti razumije pop, disco i elektroniku.

 
Irski senzibillitet brusila je kao članica kultnog sastava Moloko koji je započeo u pop vodama, ali kasnije evoluirao u mnogo više. Uplela se u raznolike zanimljive projekte i s vremenom su nastala dva album i EP na talijanskom Mi Senti.

alt

 
Upravo njen glas je onaj koji je zauvijek u moždane sinapse utisnuo hitove poput „The Time is Now“, „Sing it Back“ i „Forever More“. Glazbena kameleonka ne voli se ograničavati pa se tako okušala i u glumi, produkciji i dizajnu.
 
Jedno od posljednjih novih izdanja je “Jealousy” za Crosstown Rebels i novi album koji sugerira da si preko noći zarobljen na prašnjavom starom tavanu s neobješnjvim zvukovima i lutkama koje te gledaju netrepćućim upornim očima strave, “Hairless Toys”, s kojeg je ujedno i uzeta nova stvar zlokobnog dijaboličnog naziva “Evil Eyes”. Ova nova stvar nije ostala samo vokalni zapis već je dobila i popratni video spot u kojem je zvijezda nitko drugi do sama Róisín .

alt

 
Elektropop diva na sebe je preuzela čitav kreativni proces i ujedno sama režirala spot. Stroga prema sebi iza kamere, ispred nje je oživjela jedan od likova koji je stvorila kroz album, kućanicu zarobljenu u stepfordu nalik retro predgrađu koja malo pomalo klizi u ralje phičke bolesti. Sama je napomenula: “Ovaj lik koji sam stvorila ludi. Ništa u vezi vizualne estetike koju sam stvorila nije “rock’n’roll” no ipak događa se poprilična doza pobune. Zanimljivo mi je stvarati videe koji uopće ne pokušavaju izgledati kao pop videi. Nadam se da će ovo biti misteriozno i dezorijentirajuće iskustvo za geldatelja.”
 
“Harless Toys” je izašao na Play It Again Sam dok će se “Evil Eyes” kao singica pojaviti 31. srpnja. Mi ćemo Roisin pak moći uhvatiit na Flow festivalu i Sea Danceu koji će time stati uz bok najvećim festivalima kao što su Berlin festival, španjolski Sonar, britanski Isle of Wight, belgijski Rock Werchter… Stoga izvolite video i klonite se zlih pogleda danas!
 
{youtube}vvaWPm6WQPs{/youtube}
soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2