Skip to main content
  • 2.08.2023.

Roots se vraća u Split i dovodi Teenage Mutants 14.8.

Nakon nekoliko uzavrelih partyja u primoštenskoj Aurori, Roots se vraća u grad pod Marjanom

Piše: 

U ponedjeljak 14. kolovoza, klupska večer Roots ponovno dolazi u Split te preuzima The Boss Club na plaži Bačvice gdje će premijerno ugostiti Teenage Mutants (broj 1 DJ-eve s Beatportove techno top ljestvice) uz koje sviraju domaćin DJ Jock i Yoke. U klubu Boss nedavno su organizirani Ultra Europe afteri.

Priča o Teenage Mutantsu je krenula s dvojicom prijatelja Christianom i Fabiom kada su održali zajednički party u Hamburgu gdje su spojili svoju kreativnost i udružili snage. Duo je trenutno baziran u Mainzu, a u proteklih gotovo desetak godina stvorili su hipnotičkim technom inspiriran zvuk kojeg nazivaju “techno s dramom”.

Teenage Mutants su nastupili od Johannesburga do Moskve, od Pariza do Hollywooda, preko Miamia do Berlina. Njihov unikatni zvuk ih je plasirao među tražene techno umjetnike, a “techno s dramom” se može poslušati na etiketama poput Sony Musica, Ultra, Drumcodea, Filth On Acid, 1605 i brojnim drugim. Nakon produkcijski jake 2022. u novu godinu su ušli s instantnim hitom “Dark Clouds” koji se nalazi na vrhu Beatportove techno top ljestvice te brojnih drugih. Osim “Dark Clouds” u njemački duo u Split donosi i svježi remix ANDATA – “Black Milk” koji se strmoglavo penje ljestvicama.

Uz njemački duo, za pultom će svirati i domaćin, višestruko nagrađivani DJ Jock kojeg se ovog ljeta se može uhvatiti duž obale i regije. Splitski wunderkid, kako mu se često znalo tepati, ovog ljeta ima gusti raspored turneje u kojem balansira nastupe na open-air partyjima, klubovima te festivalima između kojih organizira i vlastitu klupsku večer Roots. Yoke, poznat i kao Yoshko, je DJ koji pripada relativnom mlađem naraštaju splitskih elektroničkih entuzijasta izrastao oko ekipe nekadašnja 3Kuma. Ovog ljeta se Yoke predstavio Roots publici na otvaranju sedme sezone s Ladidom.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: Roots: TEENAGE MUTANTS/DJ Jock/Yoke

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk