Skip to main content
  • 18.10.2019.

Sarajevski producent Forniva ima novi EP u provjerenoj kombinaciji

Forniva je izdao 'Circus' EP u suradnji sa sarajevskim kolegom Eleven Sins te britanskim Sonic Union.

Piše: 

Forniva je producent i DJ poznat po svojem specifičnom zvuku koji je mješavina deep, tech i melodičnih elemenata glazbenog sustava. Imamo ga priliku slušati na našoj proslavi 18 godina Klubske scene – More Than Clubbinga  a prije toga upoznajmo se sa njegovim novim izdanjem koje plovi u inozemnim vodama.

Izavačka kuća sa bazom u Tel Avivu- Asymmetric Recordings/Dip, ugostila je izdanje Circkus EP-a čiji su tvorci iskusni Britanac Sonic Union te progressive house glazbenik Eleven Sins koji je sarajevski kolega DJ-u i producentu Fornivi. Ovo im je peta zajednička suradnja stoga možemo zaključiti kako je ovo uspješan producentski trio sa kojim ne možemo promašiti.


Sonic Union

Traka po kojoj je EP nazvan 'Circus' nas vodi sa grooveom bonga u topao bass  sa sočnim perkusijama i razuzdanim efektima. Bezvremenski vokali polagano i periodično šapuću i idu u korak sa tenzijom trake koja raste i doseže orkestralni vrhunac. 'Embel Riva' ima bubanj nakon kojeg kreće bass sa epskim synth akordima koji razrađuju tempo pjesme.

'The Day After' ima dubok, promišljen zvuk sa laganim nazubljenim bassom koji je uokviren perkusijama te daje savršen vibe za taj dan nakon. Zadnja traka na EP-u, 'The Day Before' ide tradicionalnim putem sa razrijeđenim perkusijama i solidnim centralnim zvukom te  zagarantirano daje savšen početak vikenda.



 

Forniva se pridružuje golemom line upu za naš veliki rođendanski party povodom 18 godina postojanja, u petak 15.11. u Aquariusu gdje predstavljamo koncept More Than Clubbing. S njim su još Valentino Kanzyani, Mayell, Mate Čeko, Forniva, Lawrence Klein, IGZ, Legabyte Live te Sergej Snooze. Povoljnije ulaznice su u pretprodaji na Entrio ili lancu prodajnih mjesta.

FB Event: 18 godina Klubske scene – More Than Clubbinga
 

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2