Skip to main content
  • 3.06.2021.

Senzorama – prva slovenska kompilacija ambijentalne i eksperimentalne glazbe

Radio Študent iz Ljubljane u suradnji s radijskom emisijom Senzorama predstavlja novu slovensku kompilaciju ambijentalne i eksperimentalne glazbe „Senzorama vol. 1 ”.

Piše: 


Povodom prve godišnjice emisije Senzorama koju vodi i uređuje Tine Vrabič aka Nitz, javnim natječajem stvorena je kompilacija lokalnih glazbenika i producenata koji stvaraju na poljima ambijentalne, eksperimentalne i elektroakustične glazbe.

Brzi rast ove vrste domaće produkcije posljednjih godina, ukazao je na potrebu daljnjeg razmatranja tih glazbenih praksi. To je također rodilo ideju za kompilaciju koja je u digitalnom obliku objavljena 28. svibnja u izdanju ZARŠ Records (nezavisna izdavačka kuća Radia Študent).

Javni natječaj okupio je više od 90 prethodno neobjavljenih izdanja, što je zahtijevalo pažljivo razmatranje samog formata kompilacije, jer su u većini slučajeva to bile pjesme koje zaslužuju znatno više prostora izvan same kompilacije. Set od 20 pjesama svjedoči o iznimnoj kvaliteti i raznolikosti trenutne slovenske scene, a presjek njezine kreativnosti obuhvaća mnoge mlađe, do sada nepoznate umjetnike kao i etablirane glazbene producente s dugogodišnjim iskustvom.

U nedjelju, 6. lipnja od 15h u atriju Gradskog muzeja u Ljubljani održat će se promocija ove kompilacije tijekom održavanja MENT showcase festivala. Na promociji će zavrtiti:

15.00 – Nitz – Senzorama dj set
17.00 – Rouge-ah
18.00 – 1983
19.00 – Nice Trick

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk