Skip to main content
  • 12.01.2024.

Šestodnevni ilegalni rave u Španjolskoj oduševio gradonačelnika i lokalnu vlast

Napuštena trkaća staza, u ruralnom području pored gradića Fuente Alamoa u španjolskoj regiji Murcia, postala je mjesto održavanja ilegalnog ravea koji je trajao gotovo tjedan dana i privukao nešto više od 8 tisuća posjetitelja iz cijele Europe.

Piše: 

Big Fucking Party” je krenuo 30. prosinca prošle godine, a završio je nakon šest dana, kada je većina posjetitelja “ostala bez snage“.

Prema pisanjima španjolskih medija, koji su prenijeli i snimke s događaja, ovaj ilegalni rave je prerastao u pravi festival. Tijekom šest dana plesalo se uz pet soundsystema na nekoliko pozornica kućne izrade, bili su postavljeni štandovi s hranom, pićem, odjećom i lokalnim proizvodima…

Usprkos početnoj brizi koje je lokalno stanovništvo imalo zbog ilegalnog okupljanja i dolaska velikog broja ljudi, sve je prošlo mirno i bez incidenata. Štoviše kako su dani prolazili, sve se više lokalaca se odlučilo za posjet ilegalnom raveu da vide o čemu je riječ.

Među njima su bili lokalni političari koji su ostali oduševljeni organizacijom, a jedan od njih, točnije glasnogovornik stranke Podemos Victor Egio je organizatoreBig Fucking Partyjapozvao da se vrate i dogodine.

S obzirom na pozitivne reakcije lokalne vlasti, policija je bila pozvana samo da osigura događaj do kraja i pobrine se da ga svi napuste sigurno.

Ilegalni “Big Fucking Party” se održao i prošle godine, ali na drugoj lokaciji, u malom selu La Peza nedaleko od Granade gdje se okupilo nešto više od 5 tisuća posjetitelja. Prošlogodišnje izdanje ilegalnog ravea je posjetio i načelnik La Peze, Fernando Alvarez koji je medijima prepričao svoje dojmove i istaknuo kako je sve “Iako je u početku izgledalo kaotično, ipak se sve odlično organiziralo.”

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk