Skip to main content
  • 12.01.2024.

Studenti su pripremali “Berghain party” sve dok im kultni klub nije zaprijetio tužbom

Studenti irskog “University College Dublin” za kraj siječnja su pripremali tematski party inspiriran kultnim Berghainom te ga nazvali “UCD Berghain Night”.

Piše: 

Naslovna foto

naslovna foto: Rick Rampart

Organizatori su iznajmili prostor koji ima četiri plesna podija i prima 1000 ljudi te su pripremili industrijski dekor. Na repertoaru su underground techno i hard techno ritmovi, dress kod je “striktno crno“, a na ulazu će se stavljati naljepnice na kamere mobitela kako ne bi bilo fotografiranja i snimanja.

UCD Berghain Night” je u kratkom roku postao viralan događaj koji je zadobio pažnju i samog tima kultnog berlinskog kluba, kojem se nije svidjelo korištenje imena, logotipa ili fotografija fasade Berghaina.

* Sporni poster u pitanju, koji je privukao pažnju i samog Berghaina

Preko službenog Instagram profila, Berghain se javio organizatorima i poručio im da uklone sve što ima veze s njihovim klubom s događaja kojeg promoviraju, kako ne bi morali pokrenuti “pravni postupak“.

foto: reddit.com/r/berghain_community

Irski studenti su naredbu kultnog berlinskog kluba shvatili ozbiljno te su brže bolje promijenili sve dizajnove kako ne bi imali problema s Berghainom. Događaj se više ne zoveUCD Berghain Night” već “Berlin Night” te su promijenili opis i naglasili da su inspirirani Berlinom i njegovim klubovima poput Berghaina, Tresora i KitKata.

Iako su riješili jedan problem, irski studenti možda nalete na novi, jer iskusno oko može prepoznati da su u novim dizajnovima iskoristili nekoliko fotografija iz Tresora

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk