Skip to main content
  • 18.02.2016.

Sila se budi uz DJ Mary-a!

Što su enigme? One su misteriozne slagalice, zagonetke, paradoksi i logičke igre skrivača.

 
Da te kojim slučajem ne zanima ono što se u enigmu zapetljalo sve bi bilo sjajno i mogao bi noćima spavati. No kako si nepopravljivo znatiželjan stalno pokušavaš zaviriti iza ovog zastora. Mi aplaudiramo tvojoj znatiželji i pozivamo te još jednom u klub misterioznog imena. Smješten na obalama rijeke Enygma club budi još jednom silu nakon što su prvi puta njene strune zatitrale uz domaću legendu gospodina među DJ-im, Mr. DJ Daria.

EVENT: Sila se budi w/ DJ MARY at ENYGMA Club

 
Nakon spektakularne inauguracije i krunidbe na domaćoj sceni program, čije ima je inspirirano imaginarnim svijetom izmozganim u glavi gospodina Lucasa u kojoj se sile dobra bore protiv najpoznatijeg globalnog zlog masterminda i asmatičara s fetišem na čizme i plašteve (tko ga nema neka baci prvi kamen) i mračne strane (znaš da mračna ima kekse), vraća se ovoga puta s još jednim koji je ispisivao stranice Hrvatske elektroničke povijesti, pa je s nama tako u subotu, 20. veljače, od desetke nadalje DJ Mary.
 
 
Jedan od utemeljitelja domaćeg undergrounda prve elektroničke korake napravio je već krajem 80-ih uvodeći u opticaj svježi hard funky zvuk obogaćen EBM-om, industrialom, new beatom i posipan acid houseom. Svestran, eklektičan i nepredvidiv već desetljećima slaže matematički precizne setove s neumornim groovy perkusijama, atmosferičkim melodijama i beatom koji se penje uz kralježnicu kroz manifestacije svega od tech housea do groovy deep-tech setova. Kako sam kaže:
 
" Glazbeni ukus izgrađen na elektroničkoj glazbi 80-ih i 90-ih dao mi je dobre temelje za ono to radim danas. Postavio sam si kao pravilo da uvijek sviram glazbu iz duše. Ne samo da matcham vražje beatove – u setu mora biti nešto više od tehničkog savršenstva. Moj originalni plan i temeljni razlog zašto radim stvari koje radim je uvijek bio da publici predstavim nešto novo – novi zvuk i novu energiju."
 
Kako se Mary ne bi osjećao usamljeno za enigmatskim pultom suučesnici u buđenju nisu nimalo tajanstveni. S nama su dva otvorena empata, mama i tata Šuma na Umu i kumovi Enygme, Sylph i Gogolesko, uz dodatak Yapetebi poznatijeg i kao osnivača Dance Factorya i ALXSML-a s Raw Paper Recordsa. Na silnicama polja sjajnosti plešeš za tridesetku, a dame do ponoć upadaju samo uz cijenu osmijeha. 
 
Bila sila s vama do zore! 
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2