Skip to main content
  • 1.03.2007.

Silicone Soul će pokušati probuditi Mostar

Kako smo dobili informaciju, 17. ožujka ove godine u diskoteci Oxygen koja se nalazi u sklopu poslovnog centra Biosphere u Mostaru gostovati će megapopularni DJ dvojac iz Glasgowa. Riječ je o jednim od već duže vrijeme najcjenjenijih glazbenika u svijetu dance glazbe, Silicone Soul dvojcu.

Piše: 

Za one koji nekim slučajem ipak nisu čuli za njih riječ je o dvojcu koji je između ostalih svojim radom direktno utjecao na razvoj glazbene dance scene u cijelom svijetu. Nastupili su na svim festivalima koji nešto znače, a odmah iz Mostara lete za Miami zbog nastupa na jednom od najcjenjenijih house festivala, Miami Winter Music Conference. Craig Morrison i Graeme Reedie su glavne zvijezde jednog od najjačih labela na britanskom otoku, SOMA Records za koju su izbacili sve svoje albume i planetarno znani singl “Right On, Right On” koji je doslovno poharao dancefloorove klubova diljem svijeta.

Ovo je definitivno prvo veliko gostovanje i uopće neki ovakav događaj koji je vrijedan spomena još od gostovanja Umeka ili Kanzyanija otprije 4-5 godina. Toliko je nekih gostujućih pa i neznačajnih DJ-eva prošlo kroz Grad na Neretvi. O toliko njih su pisani hvalospjevi u medijima koji su na party trebali privući mase. Koliko su u tome uspjeli govori činjenica da trenutno u Mostaru nema niti jedan noćni klub u kojem se cijele večeri može plesati uz “trendi” elektronske zvukove. Ono što je najinteresantnije je to da se nitko od stare škole nije usudio upustiti u ovakav projekt. Organizator partija je po stažu mladi DJ Andy iz Beton Crew asocijacije kojemu je ovo sigurno prvi važan događaj u njegovoj režiji. Jeli riječ o nekom mladom i brzopletom ili dobro promišljenom projektu mladog Andyija ostaje nam da vidimo. Uostalom, cijelo ovo u prazno potrošeno mostarsko vrijeme prošlo je popraćeno komentarima tipa “zašto ne dovedu neke poznate DJ-eve, a ne stalno neke luzere?”. Na svima nama ostaje da pokažemo da smo zaista tako i mislili te da u što većem broju 17. ožujka damo podršku ovom projektu i, što je najvažnije, dobro se zabavimo uz Silicone Soul.

Napisao: Viktor Marina

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star desk