Skip to main content
  • 29.01.2018.

Sinoć je HRT2 emitirao film o elektroničkoj glazbi i underground partijima

Redakcija HRT-a odlučila je kasno sinoć počastiti nas na 2. programu dokumentarnim filmom Raving Iran, koji prati težak život dvojice teheranskih DJ-a.

Piše: 

Programi vezani za elektroničku glazbu na domaćoj televiziji svedeni su na kapaljku. Na drugom programu HRT-a sinoć je ista dobila pet minuta slave kada je u eter pušten dokumentarni film Raving Iran (Rave u Iranu). Radi se o dosta kontroverznome filmu koji prati težak put DJ-a Anoosh i Arash aka Blade & Beard od Irana do Švicarske.  

Dokumentarac je već dobro poznat elektroničarima jer je u promet pušten 2016. godine. Radi se o nagrađivanom filmu čija redateljica je Nijemica Susanne Regine Meures – dobitnik nagrada na Filmfestival Kitzbuehel te Zuerich film.

Iako bi film mnogi smjestili u političko djelo, Anoosh i Arash zapravo ukazuju na kulturalne probleme u društvu te države. Jedan poziv za nastup na Street Parade-u u Zurichu 2014. bio je dovoljan da se dvojac odluči potražit azil u Švicarskoj, sve u svrhu ostvarivanja sna.

Film je djelomično sniman na mobitelu zbog opasnosti da ih ne bi uhvatila policija, čime bi napravili kazneno djelo. Uspone i padove prkošenja islamskog režima protagonista Aroosha i Arasha svakako pogledajte. Riskirati sve, ostaviti obitelj te uloviti zadnji vlak za vlastitu sreću. Trailer možete pogledati ovdje ispod, dok cijelu verziju možete pogledati 10. veljače u ljubljanskom Kinu Šiška gdje će se održati projekcija filma. Detalje potražite OVDJE.


 

RAVING IRAN Trailer (facebook.com/RavingIran; www.ravingiran.com) from Christian Frei on Vimeo.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk