Skip to main content
  • alt
  • 18.12.2014.

SKC Arko: Alienation – ekstravaganza s 18 DJ-a; EX-YU Edition

Savez Kulture grada Zagreba i SKC Arko jašu još jednom. Ovoga puta na svemirskom brodu napuštaju planetu i vode vas u stratosferu iz koje je lakše zamisliti druge svijetove.

 
Priča SKC Arko započela je s gospodinom Mijom Arkom 1867. kada je Mijo odlučio otvoriti trgovinu vina i rakije proizvedenih oldschool, onako kao ih je radio tvoj djed, ali baš one prave da peče i ne znaš idu li ti suze na oči jer je tako dobra ili jer si svjestan da ćeš sutra imati kraljicu svih migrena.
 
Ova žica je protekla kroz čitavu Arko lozu pa je tako Arko Junior od seniora naučio sve što je mogao i proširio prozvodnju na žeste i likere i razvio poslovanje kao prvi regionalni proizvođač alkoholnih pića u Europi. 
 
Po ova dva heroja hrvatskog poduzetništva i svih bećara ime je dobio i prvi hrvatski sportsko kulturni centar (čini nam se da je ovaj dvojac ipak više zadužen za kulturu i rekreaciju no sport). Stoga pod ovaj krov možeš doći na sportska događanja, možeš pretenciozno pregovarati o nekoj slici s čašom vina u ruci ili pak 20. prosinca doći na golemi party na 3 floora (Techno/Tech-House/Trance).

alt

 
Arko u svoje prostore okuplja golemi lineup od 18 duša sa prostora EX-YU. Nije važno koje naplatne pređeš , svi su oni tvoji i ti njihov.
 
Na velikom Techno Flooru do temelja će vas protresti gosti iz Srbije, BiH i Slovenije – Lea Dobričić, Alen Milivojević i Tea Vučkovič uz provjereno lišće naših gora Zokyja, Tea Zvera i Leona B. 
 
Na srednjem Tech-House vibracije koje vam se penju uz kralježnicu dok se ne naježite (znaš da voliš ovo) slati će domaće snage Fabian Jakopetz, Dijana Kober, Matya, Pillsman, Sin i Teychee.
 
Na malom Trance flooru, na potpunu asimilaciju uz sve oblike psy i goa trancea otimaju vas Kodra, Plasma Corp, Tony Taylor, Yvann, Lunar Dawn i RFL. 

alt

 
Karte si možete zgrabiti u prostorima SKC Arko i ubaciti jednu plavu pedesetku, a premišljate li se još, ali stopala vas ipak 20. prosinca dovedu pred ova masivna vrata, u škrabicu ćete ubaciti 70 kn.
 
Ako vam se bedra još ne tresu od iznemoglosti i uši su još žedne teleportirajte se na službeni after party koji će se održati u klubu Gjuro 2.
 
Šubićeva je bila mjesto na kojem vas je opskurna radio reklama pozivala da dođete ako boli srce, boli duša. Arko liječi sve ove boljke samo sada na drugoj adresi. Cilj ove goleme glazbene priče je ojačati scenu na ovim prostorima stoga dođite, plešite i podržite kulturu, umjetnost i prijateljstvo i podignite koji puta čašu za staroga Miju! 
 
brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk