Skip to main content
  • 9.03.2016.

Službeni raspored subote u Hypo Centru!

Penješ se na grbu tjedna sasvim svjestan da kad subota puhne u svoje trublje vrijeme je za punjenje baterija, a mi ti donosimo tvoj tko i kada kako bi mogao navigirati kroz od bogova posvećenu noć za party.

 
Nema razloga da baterije ne napuniš na flooru Hypo centra gdje 12. ožujka dočekujemo velike. Započinjemo oko desetke i s nama je do ponoći gospodin Borg (samo se pusti, znaš da je otpor kukicama elektroničke zajednniče svijesti podno bine uzaludan). Nakon Borga na podij se penje dragi prijatelj sa sarajevskih ulica, dio Chain Reaction i mTechno Records obitelji, WoRda, da bi odgovornost za beat od 1.30 do 3.30 preuzeo Spartyque. Štafetu od 3.30 do 5.30 preuzima Oxia i kao konačni zvučni udar stiže virenje u španjolske elektroničke pejzaže s Davidom Moleonom.

 
Moleona smo već predstavili, a sada je vrijeme za pokoji redak o ukrajinskom gostu. Iza aliasa Spartaque krije se Vitalii Babii koji je prvi puta javno u vode ritma velikih pozornica palac umočio 2007. na ukrajinskom festivalu s internacionalnim aspiracijama, Global Gathering. Energija ovog prvog nastupa se koncentrično proširila i odaslala nabore na površini zvučnog sve do Love Paradea, Kazantipa i Maydaya između ostalih.
 
No izvan festivala poklonici Minimal Techa dobili su i Supreme Radio Show na golemom Kiss FM-u koji je bivšem sovjetskom teritoriju donosio kvalitetni underground pa je posljedično kroz nekoliko godina i proglašen najboljim mix showom u Ukrajini. Uskoro je postao i dio britanskog Syndicast UK, mreže koja se posvetila širenju najboljih techno podcasta i čiji fanovi su i tata Cox, Umek i Marco Bailey. Ono što je započelo kao mali podcast sada se prenosi na preko 50 radio stanica diljem svijeta.

 
Za razliku od uvriježenoj puta u kojem glazbenik iz DJ-inga ukliže u produkciju Spartaque je išao obratnom rutom i od 15 do 17 se bavio isključivo stvaranjem glazbe, ali je sa 18 shvatio da će morati započeti i sa gažama želi li se baviti samo glazbom. Inicijalno nije nikada planirao postati ovako razvikan, samo raditi ono što voli dok jednoga jutra 2005. 19-godišnjak nije dobio poziv direktora Virus Musica, vodeće tvrtke u Ukrajini koja se bavi klubskom kulturom. Zajedno izdaju prvu traku PassWord i snježnu kuglu je od toga trena nadalje bilo nemoguće zaustaviti, 11 godina kasnije izdano je preko 300 izdanja na 80 labela, kao i stvaranje nekoliko vlastitih labela. 
 
Tempo i fokus kojim živi techno svakoga dana, apsolutno neumorno pakiranje za jednog od tipova koji više živi u avionu nego izvan njega, stabilni priljev novih materijala i sasvim osobna predanost misiji glazbe, čine Spartaquea jednom od onih techno okosnica središnje faze razvoja europskog techna koju nećete željeti propustiti. Tko zna kada će avion ponovo dodirnuti pistu Plesa.

 
Kako bi si upecao karte kao portale do sjajnosti skokni digitalnom hyper-autocestom na najbolje mjesto za potrpati karte u džep, tvoj Croatia Tickets. 
 
Ranograbilice si možda propustio, no imaš priliku uhvatiti regularke za 75 dlakavih kuna ili pak VIP-uše za 150, a oni koji žive opasno riskiraju na ulazu za stotku. Nije li digitalno kojim slučajem tvoj đir možeš po svoj fizički primjerak ulaznice na tri lokacije:
 
Taboo club (Grgura Ninskog 2), 
Swanky Monkey bar (Ilica 50) i
Kavanica (Varšavska 4)
 
Kada struja stane jurcati kroz žice i Hypo centar utihne selimo se na after u Taboo, pa tko preživi pričat će.
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2