Skip to main content
  • 4.09.2017.

Smrt na Burning Man-u. Uletio u goruću konstrukciju!

Na Burning Manu je poginuo 41. godišnji muškarac nakon što je utrčao u goruću konstrukciju.

Piše: 


Tijekom Burning Mana poznato je da događaj kulminira paljenjem velikih instalacija i konstrukcija. Nesretni Aaron Joel Mitchell je probio dva reda zaštitarske službe koja je osiguravala područje gdje se u subotu palila konstrukcija "Man" i utrčao u veliki plamen. Vatrogasci su ga pokušali izvući, ali pod utjecajem vatre i velikih temperatura dijelovi konstrukcije su padali po podu i ometali spašavanje. Nakon što su pričekali da se struktura raspadne izvukli su ga i odveli u obližnju bolnicu, a smrt je zbog opeklina konstatirana u nedjelju.

Lokalni šerifje u izjavi za Independent rekao da ljudi pokušavaju ući u vatru jer smatraju to kao dio duhovne obnove. Još nije poznato je li muškarac u vatru ušao pod utjecajem nekih droga.

Organizator festivala je u nedjelju otkazao drugo paljenje konstrukcije "Temple" zbog ove nesreće, a u izjavi stoji:

"Svjesni smo da je ovaj incident pogodio ne samo one koji su odmah reagirali na mjestu događaja, već i one koji su tome svjedočili, pa i širu zajednicu Black Rock Citya. Vrijeme je za bliskost, kontakt, zajednicu. Traumu liječi vrijeme, zagrljaji, ljubav, briga i spavanje".

wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2