Skip to main content
  • 18.08.2022.

Solomun nastupa na završnom partyu Sarajevo Film Festivala

Najveći interes među događajima u kolovozu u Sarajevu već sada izaziva Klabika V Solomun – The Continuum

Piše: 


Dolazak DJ superzvijezde bosanskohercegovačkog porijekla Solomuna se željno iščekuje. Fenomen suvremene elektroničke glazbene scene će 19. kolovoza svirati na balkonu iznad Vječne vatre za tisuće posjetitelja iz zemlje i inozemstva koji će plesati dužinom Titove ulice i time zatvoriti Sarajevo Film Festival.

Destinacija Sarajevo: Zajedničkim snagama do buđenja turizma i jačanja kulture

Ovog ljeta Sarajevo je eksplodiralo bojama, sadržajima, naglascima i pokretima. Čini se da je ritam neuništivog grada sinhroniziran sa željama njegovih stanovnika i stotine tisuća turista iz cijelog svijeta da zaborave prethodne dvije godine straha i tišine.

Posebna dostignuća vidljiva su u novim i snažnim pomacima na različitim poljima kulture. Moderna umjetnost dobila je svoj dom u novootvorenoj galeriji Manifesto, dok je kazališna umjetnost oživjela grad kroz višemjesečni projekt Kultura na ulice!

Dogodile su se i neuobičajene, ali sjajno prihvaćene aktivacije prostora kojima je udahnut novi život, poput one tunela u sarajevskom naselju Ciglane u kojem su se okupile mlade Sarajlije. Stvarna kulminacija kulturno-umjetničkih i biznis praksi događa se u Sarajevu u kolovozu. Dolaskom osmog mjeseca, centar regije priprema se za Sarajevo Film Festival čijim će crvenim tepihom ove godine prošetati megazvijezde filmske industrije Mads Mikkelsen, Jesse Eisenberg i Ruben Östlund.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2