Skip to main content
  • 15.05.2023.

Soulfreq izdao vinyl na podetiketi Gene on Eartha

Riječki DJ i producent, pohvalio se s novim izdanjem koji je ispunilo njegovu želju, a to je objava na vinylu

Piše: 


Ivan Mladenić poznatiji kao Soulfreq je riječki DJ i producent koji se svojim zanatom bavi od 2017. U svojoj karijeri razvio je posebnu ljubav prema minimal i micro houseu, a nisu mu nepoznati ni zvukovi klasičnog housea i disca.


Foto Goran Telak

Uz DJ zadatke, Soulfreq je razvijao i svoju produkciju. Njegova izdanja našla su se na etiketama kao što su Swerve Digital, Surge Recordings, Friktion, Detic Recordings, Not Allowed, Tranquil i u posljednje vrijeme najčešće na Dobrom Houseu.

Nakon brojnih digitalno objavljenih izdanja, došlo je vrijeme i za vinyl izdanje. Prije otprilike godinu dana, Soulfreq je sudjelovao na producentskom natjecanju etikete Nug-Net, podetikete poznate berlinske izdavačke kuće Limousine Dream u vlasništvu Gene On Eartha.

DJ s berlinskom adresom Gene On Earth, odabrao je traku Soulfreqa Vertigo” i uvrstio ju je u četvrtu seriju Various Artist izdanja “Guestlist Opportunity”. “Vertigo” je B1 traka na vinylu, a uz traku riječkog DJ-a, našla su se i izdanja DJ Kibosha, Obadiusa i Luke Taintona.

O samoj objavi trake u vinyl izdanju, Soulfreq komentira “Objava glazbe na vinylu mi je bila jedna od najvećih želja koju sam imao otkako sam počeo s produkcijom i ovo me stvarno motivira da nastavim dalje raditi.”

Prije nego što je “Vertigo” izašao na vinlyju, svoju premijeru je doživio na poznatom UFO Beats YouTube kanalu kojeg uređuju Mislav Rastović, Bronski i Marcel.

Kroz traku “Vertigo”, Soulfreq najbolje predstavlja svoj zvuk i glazbeni pravac, a kako nam otkriva izdanje se pronašlo u svim poznatijim vinyl shopovima, no u brojnim se već i rasprodalo.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2