Skip to main content
  • 28.12.2011.

Split dobio svoj EP u projektu Ujedinjenja Države Jugoslavije

Umek je sredinom listopada prošle godine pokrenuo projekt glazbenog Ujedinjenja Države Jugoslavije – UDYU. S njime je želio pokazati svima u svijetu ljepote i raznolikosti ove prelijepe bivše države.

Piše: 


Planinu Triglav u Sloveniji, hrvatske otoke, lijepe gradove Sarajevo i Mostar u BiH, Beograd i Novi Sad u Srbiji, velike rijeke, tajne plaže. Umek je svoje trake iz ovog projekta nazvao po najljepšim gradovima bivše države počevši od Novog Sada, zaštitnog znaka Balkana i jednog od predvodnika elektronske glazbene scene koji godišnje privuče 200.000 posjetitelja tijekom održavanja Exit Festivala.

NOVI SAD EP Umek – Novi Sad by UMEK

Split dobio svoj EP
Nakon što su se izredali EP-ovi za Novi Sad, Ljubljanu, Zagreb i Beograd, Umek je odlučio predstaviti grad Split kojeg opisuje kao drugi po redu veličine u Hrvatskoj, smješten na obali jadranskog mora. Smatra se važnim tranzitnim centrom prema lijepim dalmatinskim otocima i Italiji. Tipičan dalmatinski grad sa ugodnom klimom, vrućim ljetima, blagim zimama i prijatnim ljudima koji uživaju sve što mediteranski tip grada može ponuditi.

Gradom su vladali Grci pa se tada zvao Aspalathos, a kasnije Spalatum pod Rimljanima koji su izgradili slavnu Dioklecijanovu palaču. Talijani ga još uvijek zovu Spalato dok ga Hrvati zovu Split.

Hrvati su poznati kao odlični "partijaši" a Split nije iznimka u tome svemu gdje se godinama gradi dobra klubska scena. S klubovima kao što su Kameleon, Masters, Imperium ili Alien turisti ne trebaju puno misliti gdje će naći lijepe cure, ističe se u priopćenju za ovaj EP. Scena je življa tijekom ljetnih mjeseci kada se organiziraju i open air beach partiji. Ove godine na plaži Žnjan u Splitu je nastupio David Guetta a lani na Rivi slavni Carl Cox.
UMEK – Split EP by UMEK

Tracklist:
1. UMEK – Sunday at El Row (Original Mix)
2. UMEK – Split (Original Mix)

Release date:
27.12.2011 @ beatport.com

Buy our vinyls at:
Decks.de
Deejay.de
Junorecords
Webrecords
Musichead
DjShop.de
Technique (Japan)

BEOGRAD EP UMEK – Beograd by UMEK

ZAGREB EP UMEK – Zagreb EP by UMEK

LJUBLJANA EP Umek – Fire Fight / Ljubljana by UMEK

sea star desk
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju