Skip to main content
  • alt
  • 5.09.2014.

Spoj Richieja Hawtina i sedme umjetnosti

Techno producent i DJ Richie Hawtin okušao se i u sedmoj umjetnosti te je napisao glazbu za nijemi film iz davne 1928., “Brumes d’automne”  francuskog redatelja  Dimitrija Kirsanoffa.

 
“Što bismo vidjeli drugačije kada bi glazba bila drugačijom?”, temeljno je pitanje umjetničkog projekta francuskog redatelja Bertranda Bonella, ujedno i kuratora izložbe u  pariškome Centru Pompidou  u sklopu koje će film s Hawtinovom glazbom biti prikazan, a za koji je glazbu, uz Hawtina, napisala i singapurska skladateljica Diana Soh te sam  Bonello, klasično obrazovan skladatelj.
{youtube}8tDkDOl-vvI{/youtube}
 
“Dvanaest minuta u crno-bijeloj tehnici, iz 1928. godine. Nešto lišća u zraku, odrazi u jezeru, pismo koje gori u kaminu, nekoliko kapi kiše, oči Nadie Sibirskaye pune suza. Ovaj film svojom ljepotom oduzima dah, izazova emocije koje je teško opisati riječima”, kratak je opis filma po Bonellu, a čiju je originalnu glazbu napisao Paul Devred. Izložba se otvara u petak, 19. rujna, i otvorena je  svakog dana osim utorkom sve do 26. listopada, a na samome otvorenju nastupit će Hawtin, Ingrid Caven i Bonello. 
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop