Skip to main content
  • alt
  • 2.10.2014.

Steve Aoki sipa tužbe

 Steve Aoki se upleo u jedan zakonski okršaj kada je satirička stranica Wunderground objavila crowdfunding kampanju za izradu majica kojima se ruga liku i djelu (očito osjetljivog Stevea). 


Mikey Maguire, CEO i upravitelj ovog satiričkog karnevala, već je navikao da nije najomiljenija osoba velikana elektroničke scene i ovo nije prvi puta da se suočava sa negodovanjem onih na koje je na svojim stranicama ugostio.
 
Producent, promotor, DJ i vlasnik Dim Mak Recordsa Aoki ovom tužbom traži da se unište sve majice, zaustavi njihova prodaja i da mu se podnesu podaci o prodanim količinama kao i poduzmu sve ostale mjere koje bi spriječile daljnje kršenje njegovih prava. Uplitanjem svog odvjetničkog tima pridružio se zavidnoj ekipi čije tužbe je već Maguire spremio u ladicu kao što su David Guetta i Calvin Harris.
 
Maguire se potrudio odgovoriti u pravoj maniri luckastog satiričara i javno na Wundergroundu odgovoriti gospodinu Aokiju da ga nema nikakvo pravo tužiti zbog majica koje u fizičkoj stvarnosti ne postoje.
 
Ipak mislimo da se sve ovo moglo odigrati drugačije i mudrije. Ako dođe do svađe nema smisla podizati glas, potrebno je poboljšati argumente. Možda je Aoki mogao odgovoriti na ovu povredu imagea u glazbenoj maniri u kojoj se najbolje snalazi i na taj način ukrstiti koplja sa Wundergroundom. 

alt

 
No, moguće da smo samo naivni i ova medijski popraćena tužba je sasvim slučajno buknula baš u vrijeme izlaska novog albuma Neon Future.
{youtube}8Bq1fyl6hS8{/youtube}

Tko će ga znati… U međuvremenu satirički ledolomac Wunderground nastavlja i dalje krčiti svoj put kroz glazbenu scenu ostavljajući za sobom nepregledno polje uvrijeđenih glazbenika.

{youtube}7KygxwFJYZo{/youtube}
 
soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk