Skip to main content
  • 6.12.2012.

Stiže Strobelyx!

Bio je to jedan od onih dosadnih partyja gdje se ništa zanimljivo nije dešavalo čitavu večer, a i glazba je bila loša.

Piše: 


To se dogodilo jedne noći kad je Strobelyx radio svoju uobičajenu noćnu smjenu kao dio velikog LED zida na jednom partyju. U jednom trenutku desio se kratki spoj jer je netko prolio pivu po glavnim osiguračima i na kratko je nestalo struje. To je  za Strobelyxa bilo taman dovoljno vremena da se neprimjetno isključi iz LED zida i pobjegne.

Svi su mu govorili da nikad neće uspjeti pobjeći iz velikog zida LED lampica, da je to nemoguće i da će sigurno propasti. Strobelyx je znao da to nije istina. Znao je da mora vjerovati svom mehaničkom mozgu, da tamo negdje postoji nešto što još nije vidio, a što tek mora otkriti.

U nepreglednom moru DJ-a, producenata, bendova i općenito glazbenika, našla se i mala LED lampica, tj. LED svjetlo koje je pobjeglo. To je označilo novi početak za Strobelyxa koji je više od svega htio naći neki smisao u svom životu, a za početak, napokon je mogao svijetliti kad god je htio i mijenjati boju po volji. Sad kad se oslobodio velikog zida, Strobelyx prelazi granice poznatog i nema mu kraja.   

Tako počinju avanture Strobelyxa, malog LED svjetla.

Strobelyx će svaki mjesec svijetliti druge boje, a svoje šaroliko predstavljanje će popratiti odgovarajućim singlom. Slobodu i upoznavanje sa svijetom koji ga okružuje, mali LED-ić slavi prvim singlom Yellowyx koji će 15.12. zasjati na internet pozornicama diljem svijeta i naći se u prodaji na svim digitalnim shopovima. Što možete očekivati od prve kolor transformacije Strobelyxa, poslušajte pažljivo dok gledate našeg glavnog junaka kako bježi u slobodu..

Strobelyx Escapes The Wall from Strobelyx on Vimeo.

Tko se krije iza projekta?
Bubnjar TBF-a, Janko Novoselić koji se nikada nije mogao vezati samo za jednu vrstu glazbe. Mnogi ga poznaju kao vrhunskog jazz glazbenika, kao nevjerojatnu ritam mašinu u elektoničkim bendovima Bilk i Tobogan te mnogim drugim oblicima njegovog pojavljivanja.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk