Skip to main content
  • 3.08.2023.

Što donosi kolovoz u najpoznatijem dubrovačkom klubu Revelin?

Culture Club Revelin ovog kolovoza nastavlja oduševljavati bogatim programom koji je veći od svih dodadašnjih. Klub je otvoren svakog dana od 22:30 te se sve ulaznice i događaji mogu pronaći na web stranici

Piše: 

Osim resident DJ-eva iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije koji svakodnevno nastupaju u Revelinu, tijekom mjeseca će nastupiti i svjetski poznati producenti: Kurd Maverick, Fedde Le Grand, Luke Alessi, Mark Knight, John Summit, Mood 2 Swing i Jeremy Olander.

Prvi petak u kolovozu rezerviran je za njemačkog house producenta, Kurda Mavericka. Primjenjujući svoju prirodnu sposobnost za ritmove i melodije, glazbeni utjecaji izvođača poput Daft Punka, Armanda Van Heldena i Todda Terryja, razvilli su njegovu strast prema house glazbi te je od 2001. godine počeo sa samostalnom produkcijom. Tijekom višegodišnje karijere izdao je remikseve za Robbieja Williamsa, Bob Sinclara, Basement Jaxxa, Herberta Groenemeyera, Ericka Morilla, Boy Georgea, Pet Shop Boyse i Paula Johnsona te je svirao u brojnim klubovima i festivalima diljem svijeta.

U ponedjeljak, 7. kolovoza, vraća se prijatelj Revelina i Dubrovnika, poznati DJ Fedde Le Grand, koji u Gradu ljetuje već više od deset godina. Nizozemski DJ i producent, koji je među najboljih 20 DJ-eva an svijetu, proslavio se 2006. godine sa pjesmom „Put Your Hands Up For Detroit“ koja je iste godine držala vrh top ljestvice. Od tada je njegova karijera u eksponencijalnom rastu te je razvio zavidnu biografiju brojnim miskevima i remiksevima za izdavačke kuće Toolroom Records, Ultra Records, Spinnin' Records te nastupima u najboljim klubovima i festivalima na svijetu. Tijekom više od 15 godina karijere, dobio je brojne nagrade i priznanja, a producirao je remikseve za velike glazbene zvijezde poput grupe Coldplay, Madonne, will.i.am, Robbie Williamsa, Fatboy Slima, Shakire, Rihanne, Mariah Carey, Michael Jacksona te Faithlessa.

Mladi australski producent Luke Alessi na pozornicu poznatog dubrovačkog kluba dolazi 11. kolovoza. Alessi je poznat po svojim house i afro ritmovima, te će mu ove godine biti prvi nastup u Revelinu.

Sredinu kolovoza u poznatom dubrovačkom klubu obilježit će house zvuk. Jedan od najprepoznatljivijih house producenata na svijetu, Dombresky, koji je najveći uspjeh u karijeri ostvario 2019. godine pjesmom „Soul Sacrifice“, u Revelinu će nastupiti u ponedjeljak, 14. kolovoza ove godine. U istom će tjednu ponovno nastupiti i Mark Knight, osnivač popularne izdavačke kuće Toolroom Records poznat po svom house i tech house zvuku. Tvorac svjetski poznatog singla „Man With The Red Face“ bio je nominiran na 52. dodjeli Grammyja za svoj rad na albumu „The E.N.D“ grupe Black Eyed Peas. U Revelinu će nastupiti u petak, 18. kolovoza ove godine.

John Summit, koji je proglašen najtraženijim mladim DJ-em na sceni, na pozornici Revelina nastupit će 21. kolovoza. 27-godišnji house DJ i producent iz Chicaga ove je godine zaslužan za house hit ljeta pod nazivom „Where You Are“, a poznat je i po siglovima „La Danza“ i „Deep End“. Navedeni tjedan nastavit će se u američkom house ritmu te će u petak, 25. kolovoza po prvi put nastupiti producentski duo Mood II Swing iz New Yorka.

Kraj kolovoza obilježit će nastup švedskog producenta Jeremyja Olandera koji će na pozornicu najpoznatijeg dubrovačkog kluba stupiti u ponedjleljak, 28. kolovoza ove godine. Olander je poznat po svom širokom spektru glazbe koje stvara te se u njegovoj samostalnoj produkciji mogu pronaći house, techno, progressive house i tech house singlovi, od kojih su se u proteklih dest godina brojni našli na prvom mjestu Beatportovih top ljestvica.
 

Detaljnije informacije o svim događajima mogu se pronaći na društvenim mrežama Revelina, to jest na Facebooku, Instagramu, Twitteru i TikToku. Ljetna sezona u Revelinu, koji je ove godine proglašen 20. najboljim klubu na svijetu prema ljestvici DJ Maga, trajat će do 7. listopada ove godine. Organizatori su najavili da će uskoro objaviti kompletan program za rujan te su svim posjetiteljima obećali spektakularan program za zatvaranje sezone.

sea star desk
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju