Skip to main content
  • 3.08.2023.

Crowdfunding kampanja za 74-godišnjeg zaljubljenika u techno koji želi partijati na Ibizi

Kako komentiraju iskusni posjetitelji Ibize, 74-godišnjak ima raspored partijanja kojeg bi se posramili mnogi. Njegova tajna otkriva je  “poslijepodnevno disco drijemanje”

Piše: 

Robert Johnson je 74-godišnjak iz predgrađa Liverpoola, koji je u svojoj mladosti tijekom 1970-ih godina radio u Cabin Clubu kao DJ. No, vremešni partijaner se upoznao i zaljubio u elektroničku glazbu te posebice u techno i rave zvuk tek u svojim 40-ima.

“Nikad elektroničku glazbu nisam čuo na dobrim zvučnicima ili sound systemu, čuo bi je na radiju u autu. No tek kad sam elektroničku glazbu čuo u klubu, e onda je sve krenulo.” komentira vremešni partijaner te dodajte “Jednostavno osvojila me energija, način na koji te privlači na plesni podij. Otišao sa doma i poslušao sam Pete Tonga, Dannyja Ramplinga, Judge Julesa, Dave Pearcea…”

Iako je jedno vrijeme proveo kao DJ u klubu, životni put ga je odveo u druge poslovne avanture. U nešto ozbiljnim godinama, uhvatio se studiranja i zavrijedio je diplomu u IT-u, a za vrijeme studija proveo je godinu dana u španjolskoj Valenciji odakle je prvi put posjetio Ibizu 2007.

Tijekom svog istraživanja elektroničke glazbe, otkrio je etiketu HedKandi čiji zvuk toliko dopao Robertu da je pokupovao njihovu diskografiju te posjetio njihove partyje na Ibizi. “Nisam mogao vjerovati koliko su partyji dobri. Na Ibizi sam se jednostavno osjećao kao kod kuće.”

Vremešni partijaner se vraćao na Ibizu svakog ljeta sve do 69. godine, kada je ipak morao prestati dolaziti na “bijeli otok” zbog nešto manjih primanja i poskupljenja koja su se izdogađala u svijetu. “Dok sam radio, jednostavno sam morao ići. Sad su se stvari ipak malo promijenile.” No, 74-godišnjak nije prestao s odlascima na partyje, jer u njima i dalje redovno uživa u klubovima diljem Velike Britanije.

Kako bi barem još jednom iskusio Ibizu, ekipa iz HedKandi etikete odlučila je pokrenuti crowdfunding kampanju kako bi Robertu Johnsonu pružili nezaboravno iskustvo na “bijelom otoku” te priliku da posjeti HedKandi party krajem kolovoza. “On je za nas dokaz da nije bitno koliko si star i dalje se možeš zabavljati. Ako mu već možemo pomoći, zašto ne bi. Pobrinuti ćemo se da ima vrhunski posjet” komentiraju iz etikete.

 

soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2