Skip to main content
  • 15.03.2007.

Što je to Psycordia?

Psycordia je neka vrsta progresivnog audio projekta koji će se baviti Global PsyTrance tematikom, te problemom u koji je utonuo cijeli Trance pokret, a to je njegov zaborav. Idejni začetnik i pokretač projekta, te nekadašnji rezident, voditelj i organizator glazbenih događanja u riječkom MMC-u Palach na području elektronike je riječki DJ Radical Fusion, trenutno jedini aktivni promotor Psychedelic Trance stila u gradu Rijeci.

Piše: 

Njegovoj se organizaciji pripisuje 10-ak manjih PsyTrance party-a u clubu Palach kao što su: PsyTrance Returnung, PSYNight, Vortex, Nostromo, IGNITION-006, TimeLine, IGNITION-007 itd. Iako svjestan da je sam i da se možda bori protiv vjetrenjača, ohrabren šačicom dobrih prijatelja-vjernih fanova, velikom količinom energije, nadljudskom voljom i željom koju posjeduje odlučno nastavlja svoju misiju, ovaj put pokretanjam projekta PSYCORDIA.

. . : : Ciljevi projekta : : .
*  Prodrmati i probuditi duboko usnulu PsyTrance scenu u gradu Rijeci, a i šire ako je to    ikako moguće i time pokušati barem donekle vratiti općenito Trance scenu u klubove, na stage-eve i plesne podije.
*  Podsjetiti stare i predstaviti novim generacijama ovaj snažan, energičan, jedinstven i iznimno kvalitetan glazbeni pravac koji se u godinama stagnacije u Rijeci, nezaustavljivo razvijao, dozrio i mutirao u genijalnu plesnu party mašineriju – umjetnost zvukova, melodije i ritma u mističnom pakiranju.    
*  Pronaći i okupiti poklonike, bivše, sadašnje, a i buduće koji će tek otkriti mističnu povezanost u sebi te zajedno s njima i ostalim promotorima, DJ-ima i organizatorima ovakvih ili sličnih projekata i slušaonica izvan Rijeke ostvariti suradnju i utemeljiti veze koje će uvelike pomoći u organizaciji nekih novih, većih PsyTrance projekata i party-a u budućnosti na Riječkom području i time staviti ovaj nezaustavljivi glazbeni stroj u sljedeći level.

. . : : Komentar : : .

Kako je projekt trenutno u početnoj *pilot verziji – Alpha*, pozivaju se svi ljubitelji plesne glazbe da svojom potporom i mogućom suradnjom podupru ovaj projekt i daju mu snagu, kako bi nakon nekog vremena uspjeli promijeniti ovo kaotično i zabrinjavajuće stanje manjka party-a koje je zahvatilo naš dom, naš dragi grad Rijeku, a i ostatak države.  Samo ujedinjeni i odlučni možemo ovaj projekt iz *pilot verzije – Alpha* razviti u sljedeću napredniju verziju, *verziju – Betta*.

*** Projekt će ubrzo poćeti djelovati kao udruga za promoviranje elektronske glazbe sa sjedištem u Rijeci.

Napisao: Davor  aka.  DJ Radical Fusion

sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk