Skip to main content
  • swm
  • 27.06.2012.

Što ostaje iza Swedish House Mafie

Sada kad su na odlasku hoćemo li ih pamtiti po velikim nastupima i popularizaciji švedske elektronske scene ili po „fake“ natpisima?

Naslovna foto

swm

Što nam ostavljaju u naslijeđe, hoće li uopće ostati zapamćeni? Na oprečna mišljenja naišla je objava njihovog kraja, dok fanovi žale, neki bi dodali da se uništili pojam house glazbe koji se nalazi u njihovom imenu. No morate priznati da se nikad i nisu pokušali usporediti s npr. Marshall Jeffersonom, htjeli su svoju glazbu prikazati na jedan komercijalan način, približiti je publici koja će sretno držati ruke u zraku tijekom nastupa i morate priznati da im je to poprilično pošlo za rukom.

Nihov glavni cilj bio je stvoriti hit i to su uspjeli. Stoga bez obzira koliko s jedne strane imali gnjevnih ljubitelja house glazbe kojima je slavni trojac trn u oku, s druge strane imamo još više onih koji ih smatraju fantastičnima.

{youtube}Kpw716_0fg8{/youtube}

Zato je ova njihova objava razlaza i došla pomalo neočekivano, jer su na vrhuncu slave, no s druge strane već je 2010. u „Take One“ dokumentarnom filmu o Swedish House Mafiji, Steve Angelo objašnjavao da Axwell radi na svom albumu, on na svom, a Sebastian na drugim stvarima. Zajedno su od 2008. od kad službeno postoje uspjeli izdati jedan kompilacijski album „Until One“ i jedan live album „One Night Stand“, te singlove koji su plod suradnje s drugim glazbenicima i koje možemo na prste nabrojati.

Bilo kako bilo ostavili su pečat na svom brendu zbog kojeg će uvijek ponovno imati mogućnost organizirati „reunion“ partije, ali nasljeđe koje ne želimo da iza njih ostane jest to da buduće generacije povezuju pojam house glazbe sa Swedish House Mafiom, oni ipak pripadaju dance-pop pokretu.

soul gravity desktop
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju