Skip to main content
  • underground
  • 3.05.2012.

Što se dogodilo 10-dnevnom partiju na Šolti?

Pričali su o najduljem partiju na Jadranu IKAD, pričali su da se radi o kreiranju nove elektronske scene u Hrvatskoj, pričali su, ali nisu ostvarili.

Piše: 

Naslovna foto

underground

Kad smo vas prije par tjedana lijepo upozorili da budete oprezni i ne dopustite da vas netko iskoristi onda smo zaista tako i mislili iako smo naišli na oprečna mišljenja o tome kako ne podržavamo projekt Moodroot Party Holidays na otoku Šolti i ne podržavamo mlade DJ-e. Na vaše se komentare tada  nismo očitovali, jer smo znali da svi koji nas prate znaju da to ne može biti istina i da Klubska Scena podržava mlade DJ-e i producente, kvalitetne projekte jednako kao i kvalitetne pokušaje, međutim  ispostavilo se da ono što nije istina je projekt Moodroot Party Holidays.

No sada ćemo se očitovati. Dakle da ponovimo iz ambiciozne ponude organizatora izdvajamo: „Kvalitetna zabava osigurana je u bilo kojem slučaju i ono glavno što vam garantiramo jest glazba svih 10 dana, svih 240 sati neće stati. Bogata ugostiteljska ponuda unutar samog kompleksa obuhvaća: Internet caffe s terasom, otvoreni Cocktail bar uz samu plažu, sokovi, shake-ovi, konoba s domaćim specijalitetima s terasom, pečenjara/fast food kiosk, A-la-carte restoran s terasom, zatim brodski party-izleti, najam bicikala i skutera za obilazak otoka, pedaline i kajaci, korištenje sportskih terena i paintball… itd, itd.“

A da ne govorimo da su spominjali osiguran budžet iz kojeg bi bili plaćeni određeni domaći DJ-i uključujući headlinera Eddie Richardsa koji je nažalost povjerovao u priču i došao na Šoltu. A na Šolti ništa! Prema komentarima onih koji su se zaputili na otok cijeli je događaj premješten u klub Ćuvita, publika su prijatelji od organizatora i ima ih oko 50-ak, prodana je jedna karta, volonteri gladuju, nitko nije plaćen uključujući Richardsa, a organizator se nikome ne javlja!

Još jednom ponavljamo da ovakvu novu elektronsku scenu ne trebamo, da se DJ-i ne trebaju baviti prodajom aranžmana nego biti adekvatno plaćeni za ono što predstavlja zanimanje DJ-a, da nam ne trebaju organizatori koji misle da se u tako kratkom vremenu može organizirati „najdulji party na Jadranu ikad“ i koji se služe lažima i prevarom. Ostaje nam dakle još samo savjetovati organizatora:
U najmanju ruku bi bilo korektno da na svojim stranicama objavite službeno objašnjenje i ispriku onima koji su vas podržavali. Barem toliko dugujete ovoj sceni!

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2