Skip to main content
  • 30.11.2023.

Što treba znati i kako uspjeti u glazbenoj industriji, u panelu odgovaraju akteri scene

Posljednja tema diskurzivnog programa Ambasador će pokušati odgovoriti na goruća pitanja koja bi zanimala nadolazeće, ali i one nešto iskusnije glazbenike u industriji

Piše: 

 
Diskurzivni program Ambasador, 1. prosinca u 17 sati u Radionica 32 HUB-u otvara važnu temu “Što treba znati i kako uspjeti u glazbenoj industriji?” moderirati Emir Bešić (E-Base), a gosti su Matic Rogan (vlasnik i CEO 2NIGHT MGMT), Anđelko Preradović (Aquarius Records) i Darko Stojaković (Joe2Shine).

Kroz posljednju temu diskurzivnog programa Ambasadora, panelisti će se osvrnuti na probleme koji se svakodnevno događaju u glazbenoj industriji, posebice na one s kojim se mladi, nadolazeći, ali i oni nešto iskusniji glazbenici mogu susresti.


U samoj najavi teme, E-Base poručuje “Mladi ljudi, ali ne samo oni, već i drugi koji žele ući u industriju, koji se žele baviti biznisom, ulaze nepripremljeni u komunikaciju s izdavačkim kućama, menadžmentima. Kada se nekome pristupa, primjeti se manjak komunikacijskih vještina. Ne čitaju se osnovne stvari, poput onoga što piše u nekim natječajima, na web stranicama, upute za slanje traka na etikete” te ističe “Idemo detektirati loše i krive stvari te poraditi na tome kako to ispraviti i napraviti pravilno.”

Panelisti će se također diskutirati i objasniti zašto ne valja preskakati korake u gradnji karijere, važnosti konstantnog učenja, kao i o tome zašto trendove treba stvarati, a ne pratiti.

 

Tko su Emir Bešić, Anđelko Preradović, Darko Stojaković i Matic Rogan?

Emir Bešić poznatiji kao E-Base je jedan od stupova elektroničke scene u Hrvatskoj te se za DJ pultom nalazi nekoliko desetljeća.

Anđelko Preradović je glazbeni urednik Aquarius Recordsa, kojeg smo prošle godine također mogli slušati kroz diskurzivni program Ambasadora, ali u ulozi moderatora.

Darko Stojaković poznatiji kao Joe2Shine je prekaljeni DJ, rezident renomiranih klubova s bogatim iskustvom.

Matic Rogan stoji iza 2NIGHT MGMT agencije koja vodi uspješne karijere hrvatskih DJ-eva Matrode i San Pancha, ali i ostalih stranih izvođača.

brejcha 2
sea star mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju