Skip to main content
  • Sven Vath
  • 6.01.2011.

Sven Väth dao svoj osvrt na scenu

Osnivač Cocoon-a, Sven Väth slavi tri desetljeća rada pri čemu je napisao svoje zapažanje o cjelokupnoj elektronskoj sceni.

Piše: 

Naslovna foto

Sven Väth

 

Donosimo samo jedan zanimljiviji dio čitavog romana.

“Trebam pjesme koje konstantno drže plesnu atmosferu, pri tome kombiniraju dva ključna elementa: da osjećaju svijet u kojem živimo te da u isto to vrijeme publika zaboravi na probleme i ode u drugu dimenziju. Samo prave produkcije to zaista i mogu”, napisao je Väth.

Zanimljiva je to filozofija koju je iznjela živuća legenda elektronske glazbe, DJ koji je počeo puštati ploče prije nego su mnogi njegovi današnji ljubitelji uopće rođeni. Sven Väth je na njemačkom, talijanskom i engleskom jeziku putem svog portala cocoon.net iznio kompletno zapažanje o sceni kroz svoj dugovječni staž. Istovremeno je rekao dosta pogrdnih riječi na račun DJ-a koji puštaju glazbu s laptopa i softverskih programčića pri čemu je ustvrdio da su to trendi umjetnici u plesnoj glazbi “sync Button DJ-i”.

Ipak većinu sadržaja posvetio je svom doživljaju i ljubavi prema elektronskoj glazbi. “Za mene produkcije moraju imati taj sjaj, pričati priču koja drži “vodu”. Pjesme moraju pozivati na slušanje i ples, nekad su apstraktne i nepoznate nekad poznate i privlačne. One drže atmosferu, proizvode momente i vode nas u jedan poseban svijet sve dok sviraju glasno na plesnom podiju”.

Iskoristit ćemo ovu priliku i spomenuti posljednja izdanja za njegovu etiketu:
Psycatron & Paul Woolford“Psycatron”/”Cloud 9″
Johannes Heil’s “Loving Remixes”

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop