Skip to main content
  • 2.07.2019.

Svjetski poznati DJ-i za pultom Revelina u srpnju

Donese li ti udah povijesti kamenih zidina kao rezultat spoznaju glazbene budućnosti, ako ništa drugo tada barem tvoje osobne budućnosti plesa za narednih mjesec dana, znaš da si nogom i srcem kročio u Revelin.

Piše: 


Dubrovačka tvrđa dolje na jugu Lijepe Tvoje danas nosi zastavu kluba kulture, a protiv barbarizma ljetnih vrućina i pasivnosti plažnih promenada neplesača bori se u noćnoj šihti zvučnicima. Da te povijest odlučila smjestiti samo malo niže na vremenskoj traci iz Revelina kao karantene bi čeznutljivo gledao na Dubrovnik, no sudba je htjela da ti uhvaćen u ovom konkretnom Zeitgeistu Revelinove nove povijesti plešeš.

Pa prvi srpanjski ples u karticu upisuješ u srijedu 3. srpnja kada u Dubrovnik stiže najpoznatiji afro posljednje dekade Stefan Kendal Gordy, tvojoj unutarnjoj duhovnoj party životinji poznatiji kao Redfoo. ovo je tip je koji je 2006. osnovao pomaknuti opskurno dobri ujak/nećak duo bez dlake na jeziku, ali zato s podosta divljim dlakama posvuda –  LMFAO, a kraul solo vodama pliva od 2013. iza tigrastih tangi Redfoo je američki pjevač, plesač, DJ i rapper, najmlađi sin osnivača Motown Record Corporationa, Berryja Gordyja JR.-a. Sasvim nasumični podatak jest i da je išao u srednju s will.i.am-om, koji posljedično služi kao veza koja ga upoznaje s vlasnikom Interscopea Jimmyjem Lovineom i prvi album Party Rock ispada 7. srpnja 2009. Još nekoliko divljih podataka kaže da kako je Redfoo prilično sportski nastrojen te se 2013. čak pokušao kvalificirati na US Open, a ima i svoju liniju Party Rock odjeće. Od domaćih ruku pridružuju mu se Kosta Radman i DANCElectricPHILIPE, a upade druge runde karata po cifri od 150 novaca loviš ovdje.

Redfoo, 3.7.2019| Culture Club Revelin, Dubrovnik

Tik tak kažu odbrojavanja. 5. srpnja službeno se gomila energija prema Ultra Europe čije golemo otvaranje sjeda na 12. srpnja za centralni parti smješta se na poljudskom stadionu uz na Ultra Beach partije na Hvaru i Visu. No prije toga dođi na Revelin zagrijavanje mišića i srca da ne istegneš nešto! Pa ti na Official Countdown to Ultra Europe za pult staju Vanillaz, Joe2Shine, Kosta Radman i DJ DaDoo. Po upade skok ovdje.

Official Countdown to Ultra Europe powered by Heineken

Okrugla kalendarska desetka označuje ujedno i nadolazak DU-EL-FESTA ful sjajno abrevirane i okršaju gospode, koji se pljuskaju u rukavicama štiteći neukaljanu čast dvobojima, nalik skraćenica za ono što jest punim imenom Dubrovnik Electronic Festival. Od 10. do 12. čeka te tri dana plesa. Prvi dan rezervacija pulta stoji za dominikansko-američkog majstora housea, DJ-a, remixera, producenta i Grammy osvajača Rogera Sancheza. Žensku notu pak nosi Amerikanka Kristen Knight, trenutna rezidentica Wynwooda u Miamiju i ujedno Rogerova bolja feminina elektronička i privatna polovica. Domaću bazu drži DJ Speed. Upadi žive ovdje.

Dan drugi DU-EL festa kolo vodi ženska ruka jedne Lily. Prezimenjakinja Laure koja pokreće radnju  Twin Peaksa, gospođica Palmer, Njemica je vrsnog uha i prsta. Jednako uspješna u DJ-ingu kao i u produkciji, žanrovski leži na međi deephousea, tech housea i techna, a zasigurno si već na nekom flooru plesao na hitove „Master“, „Dusty“, „Resolute“, „Before Acid“… Domaću podršku gentlemenski pružaju DJIVO I Tom Bug. Upadi su dakako ovdje. Dan treći na DU-EL stiže dvojna manifestacija ARTBAT koju čine dva ukrainska momka  – Artur & Batish. Što vole? Vole svašta, no svijet očito voli i njih jer su se uspeli na vrh Beatportovih ljestvica melodičnog housea kao i svjetskih techno ljestvica posvuda. Momcima se pridružuju naši Yakka i eklektično električni DANCElectricPHILIPE, a karte žive baš tu.

DU-EL-Festival I Summer 2019
DAY 1 Roger Sanchez
DAY 2 Lily Palmer
DAY 3 Artbat

Naredna srijeda, 17. srpnja, postaje sasvim neobična uz let na krilima najopskurnije lika scene – Claptonea. Kao nešto iz uvrnutog kabuki kazališta, nastranog karnevala, oslobođen pod maskom sluša muze koje su odavno znale talent ne treba lice, samo ruke i glave kroz koje da se ispolji. Glazba je nešto što živi u oblaku na raspolaganju tvome užitku i konkretni medij prijenosa iz oblaka na zemlju je nevažan. Claptone dekonstruira kult ličnosti koji je pomeo suvremenu elektroničku glazbu i vraća se na ishodište onoga što je esencijalno, glazbi samoj. Lice nestaje i pojavljuje se forma, nudeći vizualnom društvu nešto da gleda. Poništavajući sebe glazba postaje jasnija. Karte grabiš ovdje, a pult čuvaju DJ Speed i otac DANCElectric Residency-ja DANCElectricPHILIPE.

Claptone at DANCEϟectric Residency

23. srpnja sjeda kao veliki dan za plesače Revelina jer tvrđava ima čast ugostiti Jedoga ravno s početaka, desetljeća i desetljeća iskustva za pultom od prvih eksperimenta u žanrovima koji su se tek rađali iz etera. Norman Cook se već penjao po ljestvicama dok si ti vjerojatno još u nekom pješčaniku u usta gurao šake pijeska. Sve je započelo remiksom Erika B i Rakima "I Know You Got Soul" kojim je sjeo na 13. mjesto kasnih 80-ih. Prije no što se sljubio s alter egom pod kojim ga poznaješ danas izdavao je mnogo pod različitim aliasima da bi napokon prvi singl "Santa Cruz" kao Fatboy Slim izdao za tada svježe formirani "Skint Records". Poznat je i kao začetnik jedna specifične nove zvučne linije big beat nazvane prema klubu Big Beat Boutique. Kroz godine su uslijedile gaže u najvećim svjetskim klubovima, na golemim eventima na kojima je rasplesao po 250 000 ljudi (da, da… to je četvrt milijuna ljudi… odjednom). Karte sjede ovdje, a podršku noći pružaju Joe2Shine i DANCElectricPHILIPE, uz nekoliko koji su još TBA.

Fatboy Slim |23.07.2019| Culture Club Revelin

Mama voli mambo, tata voli mambo, ali Revelin voli Mambo Brothers koji će 26. srpnja rasplesati zidine. Iako dobro znaš da "svi njupaju Mambu", ova se zaobilazi okusni pupoljak i orijentira se na čekiće, nakovnje i stremene slušnog. Dva brata, Alan i Christian Anadon, rođeni su u San Antoniju u srcu Ibize i sasvim je logično da je odrastanje na plesnom otoku povuklo ovu krv u istome smjeru dajući svom udvajanju za pultom ime Mambo brothers zbog svog vremena koje su proveli viseći u Cafe Mambo Ibiza na bijelom pijesku. Premotaj nekoliko godina unaprijed i eto ih na tvome pijesku.

Revein Summer – Mambo Brothers

Sve što možeš zamisliti postaje stvarno. Zamisli se na flooru Revelina ovoga srpnja. Dođi, pleši, budi i dobro nam došao u dugo toplo plesno dubrovačko ljeto 2019.

 

 

sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.