Skip to main content
  • 2.07.2019.

Top 10 domaćih i regionalnih festivala koje morate posjetiti u srpnju

Ovogodišnji ljetni vodič donosi Top 10 festivala koje toplo preporučujemo da posjetite u srpnju u Hrvatskoj i regiji.

Piše: 


Plesat će se tako na višednevnim balovima u slijedećim destinacijama: Novi Sad, Poreč, Dubrovnik, Tolmin, Šibenik, Split, Brezje, Barbariga, Tisno i Bol.

04.07. – 07.07. Exit festival

Najmoćniji festival u regiji očekuje porast od 30% posjetitelja. Fantastičan line up predvode Carl Cox, Jeff Mills, Paul Kalkbrenner, Maceo Plex, Boris Brejcha, Solomun, Tale of Us, Amelie Lens

05.07. – 07.07. Rise Up, zaljev Peškera, Poreč

Poreč će tri dana plesati na elektronički zvuk. Najprimamljiviji je petak kada za pult sjeda kum argentinske house scene Hernan Cattaneo, uz After Affair, Bronski, Marcel, San Suono, Marin Biočić.

10.07. – 12.07. DU-EL Fest, Revelin, Dubrovnik

U utvrdi i klubu kulture Revelin trodnevni festival predvode Roger Sanchez, Lily Palmer, ArtBat i domaće snage

12.07. – 13.07. Butik festival, Tolmin, Slovenija

Ekipa Butik festivala za svoj prvi festival odabrala je vrsna imena pa tako u Tolmin stižu Raresh, Guy J, Cassy, Etapp Kyle, te more regionalnih imena.

17.07. – 21.07. Seasplash festival, plaža Martinska, Šibenik

Festival se iz Pule preselio na plažu Martinska koja pretendira postati nova svježa krv festivalskog turizma u Hrvatskoj. Nastupaju Lee Scratch Perry, Mad Professor, Scientist, Dub Pistols i mnogi drugi. Posebnost festivala je što se 17.07. otvara koncertom u predivnoj tvrđavi sv. Mihovila.

19.07. – 20.07. Jigo festival, plato Duilovo, Split

Ovaj dvodnevni boutique festival digitalne umjetnosti u Splitu odvija se na davno zaboravljenom kupalištu. Line up ekološki osvještenog festivala čine jake domaće snage Felver, DJ Jock, Mariano Mateljan, Ana Antonova, Lawrence Klein

19.07. – 21.07. Forestland, Brezje

Šumski spektakl koji je već odavno podigao kontinentalni festivalski turizam na noge i oživio čitavu regiju ovoga ljeta sprema obilje izvođača, među kojima se ističu Mauro Picotto, The Yellowheads, Ferreck Dawn, Timo G., Sasha Mikac, Lawrence Klein, Kraundler i drugi.

24.07. – 28.07. Escape The City, Barbariga

Festival koji njeguje soundsystem kulturu, ekološke prakse i umjetnost. Glazbeni program čini više od 30 izvođača iz Hrvatske, Velike Britanije, Francuske, Poljske, Bugarske, Italije, Slovenije, Njemačke i Bosne, a detalje možete vidjeti ovdje.

24.07. – 30.07. SunceBeat10, Tisno

Po nama najbolji house festival na obali koji slavi 10. izdanje čiji line up ali i sami posjetitelji cijene više kvalitetu od kvantitete. Imena su im uglavnom takva da se ne zanose trendovima, a publika pleše od sumraka do zore i živi hedonistički. Zanimljivo nam je plesati uz ljude koji žive glazbu; ne snimaju smartphoneom svaki set i posve su opušteni. Obavezno isprobati.

Kerri Chandler
Dj David Morales
Mr. G (DJ Set)
The Black Madonna
Kenny Dope
Tony Humphries
Joey Negro
Gilles Peterson
Soul Clap
Official Mr Scruff
Antal RH
Osúnlade…

25.07. – 27.07. Graffiti na gradele, Bol otok Brač

Graffiti Na Gradele, međunarodni graffiti festival, održat će se po osmi put zaredom u Bolu na Braču te će Bol ponovno na nekoliko dana postati središnje mjesto okupljanja mladih graffitera, street art umjetnika, dizajnera, glazbenika, DJ-eva i posjetitelja željnih dobrog programa, opuštene i prijateljske atmosfere te prekrasnih poznatih bolskih plaža i mora.

U ovom party vodiču nije isključivi naglasak na komercijalno razvikanim festivalima sa headlinerima od stotinu tisuća eura, već na događajima koji kvantitetu zamjenjuju kvalitetom, gdje su stvari u startu postavljene na zemlji; gdje su organizatori uložili svoj golemi entuzijazam, energiju i ljubav prema glazbi da podignu domaću scenu na noge.

To je naša scena i takvim promotorima se klanjamo. Ne mora značiti, ako Vaš festival nije u ovom vodiču da niste dobri ili radite pogrešno, dapače svaki projekt koji scenu čini prepoznatljivom u Hrvatskoj ili inozemstvu cijenimo.

Vodič je izbor urednika koji živi i diše elektroničku glazbu već 20 godina i nastao je kao plod ljubavi prema istoj!

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2