Skip to main content

Talijanski opat spiskao pola miljuna eura na putovanja, partye i opijate

Reuters i International Business Time pišu kako je don Pietro Vitorelli od dolaska na mjesto opata 2007. u talijanskom Monte Cassinu novac benediktinske opatije trošio za kupnju zemljišta, konzumiranje droge, raskalašeni način života i putovanja po svijetu.

Piše: 


Partijao u Brazilu, Londonu i Berlinu

Tako je u istrazi navedeno da je novcem opatije plaćao sebi luksuzne hotele, putovanja u Brazil u potrazi za razuzdanim seks zabavama, te pritom kupovao skupu odjeću, jeo u skupocjenim restoranima i partijao naveliko. 2010. je u Londonu zataškan njegov raskalašeni način života gdje je trošio preko 34 tisuće dolara mjesečno. Navodno je uspio potplatiti medije da šute o skandalu u prijestolnici Velike Britanije gdje je optužen za konzumiranje alkohola, ecstasya, kokaina i sudjelovanje na gay partijima.
{youtube}w41eKMyYdqw{/youtube}

U transferu novaca pomogao mu je i brat, Massimo inače financijski savjetnik. Ogromna svota novaca iz benediktinske opatije slijevala se tako punih 5 godina na dekadentne zabave od Brazila, preko Londona pa sve do Berlina. Oslobođen je dužnosti 2013., navodno zbog srčanih bolesti. To nije smekšalo talijansku državu, čiji ga je tužilac stavio pod istragu i zaplijenio mu dio imutka u visini nenamjenski utrošenih milodara.

U istrazi je do javnosti doprla i jedna njegova privatna poruka osobi sa sličnim sklonostima: "Evo me u Berlinu, na strahovitu partyju, to je Raj, a onda idem u potragu za kurcima, život je tiranin i kurva, zato činim sve što me volja!". Dok mons. Vitorelli čeka suđenje, iz samostana je utekao i tajnik opatije don Antonio Potenza, prenosi Slobodna Dalmacija.

disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2