Skip to main content

Techno party na muslimanskom svetom mjestu uzburkao strasti

Party u Palestini, u subotu navečer na muslimanskom svetom mjestu na Zapadnoj obali uz alkohol i techno glazbu izazvala je osude širom palestinskog političkog spektra.

Piše: 


Video zapisi iz džamije i svetištu proroka Nabi Musa između Jeruzalema i Jerihona pokazali su rave na mjestu gdje mladi Palestinci i arapski Izraelci plešu i piju. Poznata palestinska DJ-ica Sama Abdulhadi vrtila je na partyu. Abd al-Hadi, porijeklom iz Ramale, smatra se pionirkom na palestinskoj sceni elektroničke glazbe u usponu i jednom od prvih ženskih DJ-ica.

 
Nju je uhitila policija Palestinske uprave u nedjelju navečer, izvijestila je javna televizija Kan pozivajući se na palestinske izvore. Tijekom proslave, činilo se da uz konzumiranje alkohola i muškarci i žene plešu zajedno na muslimanskom svetom mjestu. Većina oblika islama zabranjuje pijenje alkohola, a mješoviti ples također je kontroverzan u mnogim dijelovima konzervativnog palestinskog društva.

 
Brojni drugi Palestinci, očito uznemireni onim što su smatrali obeščašćenje svetog mjesta, došli su i suočili se s njima. Otjerali su sudionike iz mjesta i napali ih, dok su oni koji su bili tamo tvrdili da imaju dozvolu Palestinske uprave i Ministarstva turizma za održavanje ove proslave. Mladiće iz Jeruzalema iznenadilo je prisustvo čarobne zabave, alkohola i plesa u džamiji i svetištu proroka Muse u gradu Jerihonu.


Foto (Gambar Reuters)

Boiler Room snimio film u samom srcu underground scene Palestine

 
Jednako kao i u Hrvatskoj (vidjeli smo to u brojnim primjerima), kad dođe do problema, politika diže ruke od partijanera i od odgovornosti pa je tako Ministar turizma zgrožen ovim činom i ne odobrava ga, iako je njegova institucija i sama potvrdila mladima da se mogu zabavljati. Nekoliko desetaka Palestinaca otišlo je na molitvu u nedjelju popodne. Videozapisi objavljeni na društvenim okupljanjima prikazivali su kako vjernici bacaju ostatke sa subotnje zabave sa zidova svetišta prije nego što su ih zapalili.

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop