Skip to main content
  • 9.12.2018.

Boiler Room snimio film u samom srcu underground scene Palestine

Sredinom prošlog mjeseca Boiler Room je počeo objavljivati filmske dokumentarce kroz koji će nam razotkriti rad umjetnika, kolektiva i subkulturnih pokreta suvremene scene diljem svijeta.

Piše: 


Svima zajedničko u ovoj priči je underground elektronička glazba, a prvi film bio je odličan izbor režisera budući da nas vodi u srce Palestine, čiji se narod u okovima Izraela već 70 godina bori za ravnopravnost.

Palestine Underground by Boiler Room, 4:3 and Ma3azef prati otpornost rasprostranjene glazbene scene, nepopustljive i potaknute političkim ograničenjima koja tako radi na povezivanju pod zajedničkim ciljem, a to je dijeliti glazbu i identitet.

Proteklih 10 godina palestinski kolektiv Jazar Crew potiče vibrantnu party scenu u Haifi, kao alternativa komercijalnoj klupskoj sceni diljem Izraela. Zahvaljujući internetu povezali su se sa umjetnicima u palestinskom Ramallahu i unatoč izolaciji otišli su u West Bank svirati na Boiler Room partiju na kojem su po prvi put nastupili DJ-i techno, hip-hop i trap scene.

Glazba im donosi motivaciju i slobodu
Konačno mogu reći da žive svoj san sa glazbom koju vole pa zaključuju: "Zajedno smo revolucija"!

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2