Skip to main content
  • James Ruskin
  • 28.01.2011.

Techno poklon za Valentinovo: James Ruskin remixira Robert Hooda

Bliži se apokalipsa, kaže Robert Hood čime je prošle godine nagovjestio svoj novi album “Omega” i prvi single s istoga “Think Fast”.

Piše: 

Naslovna foto

James Ruskin

 

To je konceptualni album za etiketu M Plant gdje je izumitelj minimal techna, te suosnivač Underground Resistancea inspiraciju pronašao iz apokaliptičnog filmskog sci-fi izdanja The Omega Man. Ovaj rad je glazbeni odgovor na film The Omega Man iz 1974.g. u glavnoj ulozi s Charlton Hestonom.

“Postoji jedan remake u obradi Will Smitha” kazao je Hood. “Ali ja imam viziju remakea ovog projekta već mnogo prije od toga. Charlton Heston je u tom filmu ostao posljednja osoba na zemlji, svi ostali su umrli. On je ostao čovjek bez nade, trčeći okolo, lutajući u borbi za preživljavanjem. Glazba koju sam napravio, prati priču i interpretira glavnog junaka filma u svim situacijama.”

Ljubitelje techna za Valentinovo će obradovati vijest da je etiketa M Plant imenovala britanskog umjetnika s Blueprint etikete – James Ruskina za remixera produkcija “Alpha i The Family” koje se nalaze na Hood-ovom zadnjem albumu.

Oba remixa izlaze na vinylu i digitalnom formatu, točno na dan zaljubljenih, 14. veljače.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2