Skip to main content
  • 7.11.2015.

Techno pričest u Crkvi za 20 godina Energetice

Za neumoljive mise beata, repetitivne trans inducirajuće mantre techna noćas se uputi pod krov riječkog glazbenog svetišta.

 
U riječkoj Crkvi ove noći, 7. studenog, pred nebesnicima i ljudima sklapamo ruke i podižemo pogled prema nebu obečajući na 20. godišnjicu Energetice svoju predanu vjernost sintetičkim zvucima i u desetljećima koja tek imaju doći.

 
Na crnoj koži Biblije Energetice utisnuo je "Techno, samo Techno!" i već dvadeset godina neumorno riječkom obalom piše techno priče na bezbrojnim floorovima svoga grada, diljem Hrvatske i probijajući opnu granica. Ton ne zanima pokazivanje putovnice na prijelazima, on je univerzalan i pripada onome tko želi slušati.
 
20 godišnjica se tako slavi dostojno uz velike kojima skidaš šešir, kapu, šiltericu i s ponosom se s njima nalaziš unutar istog prostora. Prvi veliki gost je ni više ni manje nego polovica legendarnog britanskog dua Space DJz, Ben Long. Bez isprike Ben Long i Jamie Bissmire krenuli su graditi svoj zvuk frentičnim miksanjem i golemim izdanjima za Soma, Kombination Research, Synewave i njihove vlastite labele Ground i Potential Recordings. Benovo je ime tako ono koje starije generacije ljubitelja techna izgovaraju s poštovanjem i Energetica se namjerila na obrazovanje onih mlađih koji ga moraju čuti uživo.

 
20 godina na sceni tako izvlači na površinu prekrasna sjećanja, spaja te s onima s kojima si provodio kraj 90-ih, stari prijateljima s toliko zajedničkih niti i nota koje ih vežu. S nama je i legendarni DJ i producent Veztax, jedno od glavnih imena slovenske scene još od njenih prvih dana. Ogija, osnivača i glavno ime Energetice, pravog kuma riječkog techna, ne moramo previše predstavljati, kao ni ostatak crewa: Fyuz, Rene, Alekk, Mystic, Intruder, Kinkela, Deeb Kaylera.
 
Dođi na pričest oko desetke! Upadaš za pedeset kuna i ne idemo kući dok jutarnje sunce ne pomazi asfalt. 
 
sea star desk
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju