Skip to main content
  • 21.01.2013.

Technoviking tuži čovjeka koji ga je snimio

Uskoro bi se mogao saznati identitet legendarnog rejvera znanog kao Technoviking, jer isti tuži autora videa koji ga je snimio na street techno partiju u Berlinu prije 13 godina.

Za sada još uvijek nije poznato ime čovjeka koji tuži autora videa Matthiasa Fritscha zbog povrede osobnih prava i popularizacije te novca koji je na osnovu njegovog lika zaradio.

Fritscha optuženog za "stvaranje i objavljivanje slika vezanih uz Technovikinga"  ako izgubi slučaj, očekuje kazna od 250.000 eura i do šest mjeseci zatvora. Za sada su zabranjene video snimke koje je Fritsch postao, ali ne i ostale varijacije na temu.

{youtube}wv6hz6NCL5M{/youtube}

Teško da u svijetu interneta i među osobama koje prate rave scenu postoji netko tko ne zna za Technovikinga čiji lik je rođen na Fuckparadeu u Berlinu 2000., zahvaljujući Matthiasu Fritschu koji se sa svojom kamerom fokusirao na publiku i rejvere poput ovog.

Tek 2006. Fritsch je snimku uplodao na You Tube, no 2007. je doživjela pravu slavu kad ju je u samo jednoj večeri pogledalo preko dva milijuna ljudi. 2009. Fritsch je dobio upozorenje Technovikingovog odvjetnika da prestane iskorištavati dobit od videa, što je Fritsch odmah i učinio, jer kako kaže nikad mu nije bila namjera iskoristiti njegov lik za bilo kakvu financijsku dobit i tužbe se ne boji, boji se samo da sudac neće razumijeti zašto je popularnost Technovikinga zapravo tolika.

Moglo bi se dogoditi da sudac neće razumijeti rave subkulturu i shvatiti da je popularnost Technovikinga na internetu bila neminovna, te da Fritsch nije izvukao nikakvu posebnu financijsku korist zbog činjenice da je njegov originalni video pogledalo preko 16 miljuna ljudi.

Trenutno na originalnoj verziji videa stoji obavijest: "My Technoviking video is stopped here… because there is a legal problem with the clip's protagonist which is still unsolved."

brejcha 2
dobar house mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.