Skip to main content
  • 3.02.2018.

The Agony & Ecstasy je dokumentarac koji se bavi poviješću rave kulture

Za mnoge filmoljupce naslov The Agony & Ecstasy podsjetit će ih na biografsku novelu autora Irving Stone-a koji prikazuje Michelangelove nevolje za vrijeme slikanja Sikstinske kapele, no za ovu priliku iza naslova se krije tema povijesti rave kulture sa UK scene.

Piše: 

Novi dokumentarac, koji je zapravo izašao još u kolovozu 2017. godine bavi se tematikom istraživanja povijesti rave kulture i plesne glazbe na prostoru UK.

Izlazak dokumentarca u to vrijeme se podudarao sa 30. godišnjicom pokreta Acid House u UK. Oni koji su isti prezentirali su Goldie MBE, Norman Jay MBE, Paul Oakenfold i Dave Pearce.

Kada pričamo o dokumentarcu sadržavat će intervjue sa The Black Madonna, James Lavelle, Annie Mac, Sasha, Orbital te osnivača klubova Cream i Ministry of Sound, Justin Berkmanna.

Evo što o dokumentarcu kaže Goldie: "Radi se o velikoj seriji, nitko nikada nije toliko duboko istraživao plesnu glazbu. Većina ključnig ljudi s prizora nalazi se u ovom dokumentarcu, pričajući njihove priče sa rave pokreta i kako je došlo do promjena glazbe i kulture mladih tijekom posljednih 30 godina. Ovo je jako važno vrijeme da ovaj dokumentarac bude vani. Britanija je mjesto rođenja rave kulture, i bez obzira što se plesna glazba nastavlja razvijati kao globalni fenomen, pitamo se, zašto se borimo da bi ju održavali na životu ovdje kod kuće?".

Pogledajte trailer za film i svakako se potrudite pogledati ga u punoj verziji.
{youtube}Bdx0ZAU13kw{/youtube}

 

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2