Skip to main content
  • 7.12.2023.

The Prodigy izmijenili tekst “Smack My Bitch Up” kako ne bi bili “cancelani”?

Prema pisanjima britanskih medija, nakon gotovo trideset godina kultni bend je promjenio tekst jednog od njihovih najvećih hitova.

Piše: 

Naslovna foto

Benny Gasi / Sea Star Photo Team

Britanski elektronički bend The Prodigy na svojim posljednjim koncertima u sklopu europske turneje izvode planetarno poznati hit Smack My Bitch Up” u nešto više “društveno prihvatljivijojverziji. Umjesto izvođenja dijela refrena “Smack my bitch up“, britanski elektronički bend u posljednjih nekoliko koncerata samo ponavlja Change my pitch up“.

Iako je “Smack My Bitch Up” jedan od najvećih hitova The Prodigyja, pjesma još od svog izlaska izaziva kontroverzu zbog teksta koji je prema tvrdnjama određenog broja slušatelja i kritičara “slavi mizoginiju i glorificira obiteljsko nasilje“. Već godinama, “Smack My Bitch Up” je zabranjena na dijelu radijskih stanica i TV postaja (MTV je među prvima zabranio emitiranje videospota), a u 2010. je izglasana kao najkontroverznija pjesma svih vremena prema anketi britanske glazbene udruge “Performing Right Society“.

Dugo vremena, članovi britanskog benda su se opirali ublažavanju pjesme i promjeni teksta, tvrdeći da stihovi zapravo znače “raditi bilo što intenzivno“, ali prema snimkama s posljednjih koncerata izgleda da su podlegli izbjegavanju kulture otkazivanja“.

Smack My Bitch Up” se našla na hvaljenom trećem studijskom albumu benda “The Fat of the Land” uz hitove poput “Breathe” i “Firestarter“.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2