Skip to main content
  • 7.12.2023.

Advent u Zagrebu i ove godine je ispunjen elektroničkom glazbom

Zagrebački advent već godinama slovi za jedan od najboljih svjetskih božićnih sajmova.

Piše: 

Naslovna foto

Zagreb Advent

Već tradicionalno, Zagreb donosi najveći i najbogatiji adventski program. Svoje mjesto u programu Adventa u Zagrebu na više lokacija imaju elektronički ritmovi koji će ove godine odzvanjati s Baš Naš festivala, EU Adventa, Fuliranja, Ledenog Parka

Baš Naš se s Gornjeg grada spustio na Trg Bana Jelačića gdje je do 7. siječnja najavljen svakodnevni glazbeni program ispunjen DJ setovima i koncertima. Kroz sljedećih 30-ak dana, potvrđeni su DJ setovi Percassija, Luce Goyje, Fabiana Jakopetza, Jukyja, Symarta, Idrisa i VX-a.

foto: Baš Naš

EU Advent iz godine u godinu Europski trg pretvara u zimski open-air plesni podij. Tjedan za tjednom će se objavljivati program, u prvih nekoliko dana su se za pultom našli DJ Mario Kovač sa svojom rezidencijom Gjutorak, Looka, Luke Deluxa, Jazzozo… Za vikend EU Advent očekuju gostovanja “Aquarius u gostima” uz Kikija i Frejmana te “Kulušić u gostima” uz Roberta Marekovića, Tomu Ricova i Fantome. Tko će gostovat u nastavku EU Adventa svakog tjedna provjerite na društvenim mrežama.

foto: EU Advent

Fuliranje se i ove godine nalazi na Strossmayerovom trgu te u Esplanadi s Fooling Around. Glazbeni program Fuliranja donosi rezidenciju srijedom Pepija JogardeaPepsarella” te četvrtkom Williama CollinsaLa Boum“. DJ program će se odvijati i preko vikenda, a za pultom će se naći DJ-evi puput Alvizea, HrwoE-a, Luke Deluxa, Luke Beansa, Weronea i drugih. Fooling Around na terasu Esplanade donosi svakodnevne DJ svirke uz pokoji koncert, a raspored će se objavljivati na tjednoj bazi preko njihovih društvenih mreža.

foto: Fuliranje

Ledeni Park na Tomislavcu osim klizališta i svakodnevnog klizačkog showa na ledu, priprema preko 60 DJ nastupa koji će se održati do kraja adventa. DJ program svakog dana kreće od 17 sati, a tko kada nastupa provjerite na društvenim mrežama Ledenog Parka.

Matoš & Mačke, naziv je ovogodišnjeg adventskog programa u Caffe de Matoš koji će iz dana u dan pripremati DJ svirke. Program će se objavljivati na tjednoj razini, a do kraja prvog tjedna će još svirati Oberan, Zozzo i Dispatch.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2