Skip to main content
  • Thievery Corporation
  • 27.09.2010.

Thievery Corporation slave 15 godina rada

Retrospektivna kolekcija "It Takes a Thief" izlazi u studenome čime će dvojac obilježiti 15 godina postojanja i započeti američku turneju.

Piše: 

Naslovna foto

Thievery Corporation

Svijetu poznati kao najuspješniji downtempo umjetnici Rob Garza i Eric Hilton sreli su se 1995.g. i ubrzo započeli glazbenu suradnju na temeljima bossa nova glazbe iz 60-tih. Osnovan je outfit Thievery Corporation te izdavačka kuća "Eighteen Street Lounge Music". Prvijenac je bio album "Sounds from The Thievery Hi-Fi" 1997.g. On sadrži utjecaje bossa nove, dub-a i latino perkuzija te zvukova. S njime su obilježili jedno golemo razdoblje glazbe sporijeg ritma i trip hopa te stali bok uz bok sa Massive Attack ili Portishead-om. Poslije toga uslijedila su 4 studijska albuma kao remixi albuma, DJ mix kompilacije i soundtrack-ovi.

Ova kompilacija ima 16 uradaka te će impresionirati dugogodišnje fanove te nove ljubitelje njihovog zvuka. Tu je suradnja s Femi Kuti iz Afrobeata, sa Sleepy Wonderom itd.

Novi studijski album najavljuju 2011.g. a ovaj retrospektivni 15. studenoga.

Tracklist:
01. Amerimacka
02. Lebanese Blonde
03. Facing East
04. Holographic Universe
05. Shadows of Ourselves
06. Sound the Alarm
07. Until the Morning
08. Sweet Tides
09. Satyam Shivam Sundaram
10. All That We Perceive
11. Air Batucada
12. Exilio (Rewound)
13. Vampires
14. Warning Shots
15. The Richest Man in Babylon
16. The Pasing Stars

dobar house desktiop
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju